"A szemem láttára törte ki a nyakát"

Paudits Béla nem tudta, hogy halottra ugrott...

A színművész igen gyakran került a halál közelébe - Gyermekként nagyon eleven volt, s először fel sem fogta, mi történik vele. Később artistának készült, majd színész lett, de a tragédiák látványa nem kerülte el...

Paudits Béla a Hal a tortánban képgaléria

2009.05.12 07:45ma.hu

Kilencévesen még artista akart lenni Paudits Béla - A porond közönségének ünneplésére vágyott. Egyik példaképe azonban gyakorlás közben lezuhant a magasból: a fejére esett, és bár nem halt meg, örökre lerokkant. Paudits ezek után érezte: mégsem való neki az artista élet.

Kevésbé balesetveszélyes foglalkozást választott, így lett színész. Közben a jégpályán gyakorolt, mert fontosnak tartotta a jó fizikumot. Itt azonban egy korcsolyázó a szeme láttára törte ki a nyakát...Paudits azóta sem húzott korcsolyát.

Igaz, halottat nem akkor látott először: 1956-ban az édesanyjával piacra ment. Felugrott egy halomra, ami alól kiesett egy kéz. Ő nem értette, mi történik, de anyja rémült reakciójára máig emlékszik - mesélte a Napi Ásznak.

Paudits Béla a borzalmas élmények ellenére sokszor vágyódik el ebből a világból. Többször is meg akart halni, reménytelennek tartva az életét...

Nemrég Joshi Bharat műsorában árulta el, hogy tett is a megrövidítéséért. Gyakran kilátástalannak érzett mindent. s megfordult a fejében, hogy véget vet az egésznek.

Hozzá is fogott: bevett több marék gyógyszert. Ám a kutyája ugatásával felhívta a szomszédok figyelmét a bajra, és ők kihívták a mentőket...

Paudits Béla most is úgy érzi, jobb lett volna, ha akkor nem mentik meg. Hiszen most is húzza, vonszolja magát, aztán egyszer majd megromlik az egészségi állapota.

A Madách Színház egykori sztárjának nem könnyíti meg életét, hogy a létminimumon tengődik.

Havi hatvanezer forintos nyugdíjat kap, ebből olykor alig telik ételre is, a számlák kifizetése után. A művész bevallotta: azóta nincs kedve élni, hogy a színházból elküldték.

Ráadásul nemrég őt magát is támadás érte. Az éjjel-nappali boltba szaladt le, amikor öt fiatal nekiesett.

Összeverték és megrugdosták. Rendőr ismerőse szerint nehezen találnák meg támadóit, így Paudits nem tett feljelentést...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.