Konzervdobozzal fenyegetőzött a rabló

Ostobaságok tárháza: pisztolypótlékok a banántól a mutatóujjig

Néhány napja egy szardíniakonzervvel készült kirabolni egy boltot egy férfi, ennek apropóján összeszedtük, mi mindent használnak a botcsinálta tolvajok, ha épp nincs valódi fegyver a kezük ügyében.

2015.03.27 10:06ma.hu

Néhány napja a fél világ Rory Seageren röhögött, miután kiderült, hogy a férfi egy fogadóirodát próbált kirabolni - nem mással, mint egy doboz szardíniával. A 18 éves férfi Essexben sétált be a fogadóirodába, és a táskáján keresztül dudorodó konzervről azt állította, hogy bomba van nála. A rendőrség gyorsan elfogta, ám nem ő az egyetlen botcsinálta rabló, aki valódi fegyver híján alternatív megoldásokban gondolkozott.

Fotó: freedigitalphotos.net/anankkml

Krumpli

Kinek jutna eszébe a krumplit fegyverként használni?! Na jó, eldobva nagyot tud ütni, de lássuk be, azért mégsem annyira fenyegető a kinézete. Nem is értjük, a 34 éves Rhode Island-i Gary Deming miért gondolta, hogy kellő határozottságot ad majd neki, ha mindkét kezében egy-egy krumplit fog a bolti eladóra - előzőleg egy mosodában is próbálkozott -, aki viszont egy erőteljesebb fegyverrel "válaszolt", egy baseball ütővel kergette el a nem túl gyakorlott tolvajt.

Pálmalevél

Nem vicc, jól olvassák: a 40 éves George Olivieri egy floridai kisboltot szemelt ki 2008-ban, a pénztárost pedig azzal próbálta megtéveszteni, hogy egy pálmafáról levágott néhány méretes levelet, azzal hadonászva követelte a kasszában lévő pénzt, közben pedig álcaként a pólóját is a fejére húzta. A rablást egy gyors gondolkodású vásárló hiúsította meg, aki felkapott egy közelében lévő széket és annak segítségével kilökte az ajtón Olivierit.

Bumeráng


Oké-oké, tudjuk, az ausztrálok kezében ez valóban fegyverként szolgál, de nem közelharc esetén. Meg aztán az ausztrálok közt se mindenki profi bumerángos. Mint például az a 31 éves, meg nem nevezett elkövető, aki egy benzinkútra sétált be egy bumerángot lóbálva, de aztán elveszítette a hidegvérét, meg a bumerángot is, mert pár másodperccel később már üres kézzel hadonászott. A rendőrök gondoskodtak róla, hogy ne maradjon üres az a kéz, igaz, ők inkább a csuklójára rakták a csak kulccsal nyitható karperecet.

Fotó: freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Teáskanál

Amikor az ember nyakához nyomnak egy fémdarabot, nehéz eldönteni, hogy mi is az pontosan. Nem csoda, ha a lengyel bank alkalmazottja, akire 2009-ben támadt rá egy bankrabló, igencsak megijedt, mikor megérezte a hideg fémet. Végül a tolvaj egyetlen zloty nélkül menekült el - bár az már a feledés homályába vész, hogy mitől is hiúsult meg a rablási terve.

Fekete filctoll

Álszakáll? Ugyan, azzal csak a baj van: meg kell szerezni, meg ha rosszul ragasztják fel, még le is válik pont a kritikus pillanatban... Valami ilyesmi járhatott Matthew McNelly és Joey Miller fejében, mikor 2009-ben úgy döntöttek, fekete filccel rajzolnak maguknak álszakállat. Nem is ez az igazán meghökkentő, sokkal inkább az, hogy a két fiatal tényleg elhitte, hogy ezzel majd el tudják leplezni az arcukat.

Almás rétes

Méghozzá nem is akármilyen: a népszerű "boltíves" gyorsétteremből származó! És akár hiszik, akár nem, a 33 éves Daniel Hegwoodnak tényleg sikerült kirabolnia a bankot a két darab süteménnyel, amit a mekis papírzacskóban rázogatva bombának hazudott, csak kicsivel később, a letartóztatásakor derült ki, hogy semmiféle robbanószer nem volt nála, csak az illatozó pite.

A "láthatatlan" ember

Egy hiszékeny tolvaj nagyjából 120 ezer forintnak megfelelő összeget fizetett ki egy "varázslónak", aki azt ígérte, hogy némi hókuszpókusszal láthatatlanná tudja tenni őt. A rászedett férfi úgy érezte, semmi sem állhat az útjába, magabiztosan besétált a bankba Teheránban és elkezdte az ügyfelek kezéből kikapkodni az előkészített pénzt.
Csakhogy előzőleg a varázslat nem sikerült teljesen, és a bankrabló nem volt annyira láthatatlan, mint amennyire szerette volna. "Most már értem, miféle átverés áldozata lettem" - jegyezte meg 2013-ban a bíróságon.

Fotó: freedigitalphotos.net/debspoons

Lepedő

Az alapötlet egyszerű: ijesszünk rá a személyzetre, akkor nagyobb esély van rá, hogy majd átadják a készpénzt. És mi lehet ijesztőbb egy szellemnél? A terv tehát készen volt, a rabló fogott egy lepedőt, egy keskeny rést vágott rá, hogy kilásson, majd belibegett az alabamai vegyesboltba. Hogy, hogy nem, végül mégis üres kézzel távozott... Óh, hát persze: a szellemeknek nincs is kezük!

Játékpisztoly

Ez már majdnem jó, hisz egy jobb fajta játékpisztoly ránézésre - főleg egy amatőrnek - semmiben sem különbözik a valóditól. Nem csoda, ha a 12 és 13 éves fiúcska majdnem sikerrel járt az izraeli Tel Avivban, amikor berontottak egy bankba és elkiáltották magukat: "kezeket fel!" A pénztáros kellően be is pánikolt, úgyhogy már nyúlt is a kasszába, de a váratlan sikertől a fiúk annyira megriadtak, hogy inkább elszaladtak, még mielőtt megkapták volna a pénzt.

Cukkini

Lehetett volna banán vagy kifli is, de tulajdonképp bármilyen zöldség megteszi, ami egy kicsit hosszabb és vastagabb, mint a kettes számú nagy kasszikus, a nadrágzsebbe dugott mutatóujj. Walter Strong New Yorkban rabolt ki egy boltot, 2000 dollárral sikerült elmenekülnie, de aztán nem bírta ki és eldicsekedett a szomszédjának, hogy miféle "fegyverrel" sikerült pénzhez jutnia. A szomszéd viszont nem osztotta az örömét, inkább felhívta a rendőröket, így bukott le Strong. A teljes történethez hozzátartozik, hogy letartóztatása után három alkalommal is sikerült megszöknie, míg végül bebörtönözték.

A banánrabló boltrabló

Emlékeznek még? A philadelphiai férfi üres kézzel sétált be a boltba, ténfergett egy kicsit, még a pénzét is a kezében tartotta, míg az előtte lévő vásárlót kiszolgálta az eladó, aztán hirtelen oldalra nyúlt, elkapott egy banánt a zöldséges állványról, egy mozdulattal a zsebébe dugta, és a következő pillanatban megpróbálta megfenyegetni az eladót. Ő nem látta az előző mozdulatsort, így rémülten oda is adott némi készpénzt és egy doboz cigarettát, a rendőrség pedig kétségbeesetten próbálta az internetes közösség segítségével felkutatni a furcsa rablót. Arról már nem számoltak be a sajtónak, hogy sikerült-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.