Nem esett kétségbe a bolti eladó

Fegyveres rablókat kergetett el... - egy ásványvizes palackkal!

Oroszországban nem érdemes kekeckedni a bolti eladókkal, a nők arrafelé nem azok a szende, békés fajták, mint a világ sok más pontján. És ha más nincs, a vizespalack is fegyver lesz a kezükben!

2014.10.17 08:00ma.hu
Fotó: YouTube

"Ásványvíz van nálam és nem félek használni!" - kiálthatta az eladó, bár a bolt biztonsági kamerája a hangot nem, csak a képet rögzítette, amikor két fegyveres tolvaj rontott be a délkelet-oroszországi Irkutszk városában egy üzletbe. A 33 éves Lolita Bezrukova épp a polcokat töltötte fel áruval, amikor a két férfi megjelent a boltban, egyikük a kezében egy fegyverrel hadonászott - igaz, a felvételen ez nem látszik tisztán, de a nő elmondása szerint pisztoly volt. Aztán a hűtőpulton átugorva akarták arra kényszeríteni az eladót, hogy adja oda a bevételt.

A nő előbb csak a kezével próbált védekezni, de aztán felkapta a hozzá legközelebbi "támadóeszközt", ami történetesen épp egy ötliteres vizesballon volt, és a feje fölött lengetve győzte meg a két rablót, hogy jobban teszik, ha továbbállnak. A közelben tartózkodó járókelők alig hittek a szemüknek az eset után, kevesen hitték volna, hogy a harcias ellentámadás ilyen hatásos lehet. "Megláttam, hogy két csuklyás férfi szalad ki a boltból, és rögtön tudtam, hogy valami baj van. Aztán megláttam a rövid, barna hajú nőt, kezében egy hatalmas üveg vízzel, ahogy szalad utánuk az utcán. Szinte komikus volt az egész, de nagyon bátor volt a nő!" - mondta egy 27 éves szemtanú, Efimija Prokhorova. "A rablók egyértelműen pánikba estek, ő meg csak futott utánuk, azt kiabálva, hogy szétrúgja a hátsójukat" - tette hozzá a tanú.

Miután a rablók eltűntek, Lolita visszatért a boltba, a bámészkodók sűrű tapsviharától kísérve. "Ez nem arról szólt, hogy én bátor vagyok vagy sem, de amit műveltek, az nagyon kihozott a sodromból. A pénzért meg kell dolgozni, ezek meg azt hitték, csak ingyen megkaphatják. Gondolkodás nélkül ragadtam meg az üveget és vettem üldözőbe őket" - szerénykedett a bátor amazon. Persze a rendőrség utólag azt mondta, nem javasolják senkinek, hogy szembeszálljanak a fegyveres rablókkal, de azt ők is elismerték, hogy a nő igazán bátran viselkedett.

A rablók azonosítása még folyamatban van - jegyezte meg az orosz média.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.