Már készítették a bilincset

A félkarú rabló mentette meg a körözött férfit a börtöntől

A rendőrök már készítették a bilincset, hogy letartóztassák a férfit, aki ellen korábban adtak ki elfogatóparancsot - csakhogy a szorult helyzetben lévő körözöttnek a segítségére sietett egy nyerőgép.

2014.09.26 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Megfogta az Isten lábát egy német szerencsejátékos, aki ellen a berlini rendőrség már korábban elfogatóparancsot adott ki. A férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, egy régebbi incidensben ellenállt a rendőri intézkedésnek, emiatt adták ki a körözést. A járőrök csupán rutinellenőrzésre vonultak ki az egyik bochumi játékterembe, és csak az igazoltatáskor derült ki, hogy a félkarú rabló mellett álló szerencsejátékos körözés alatt áll.

A parancs egyértelmű volt, így hát közölték a férfival, hogy vagy fizesse be azonnal a korábban kiszabott 710 eurós (220 ezer forint) bírságot, vagy letartóztatják és mehet letölteni a 71 napos börtönbüntetését. Aligha volt kérdéses bármelyik félnek is, hogy ebből bizony az utóbbi variációnak van nagyobb esélye, ám alighogy a rendőr tájékoztatta a gyanúsítottat a lehetőségekről, a pénznyerő automata elkezdett villogni, és a 37 éves férfi ölébe hullott a szerencse, kereken 1000 eurót ért a jackpot.

A férfi helyben, egy összegben kifizette a bírságot, így a rendőrségnek nem volt más dolga, mint illedelmesen búcsút venni a körözöttől és törölni az elfogatóparancsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.