"Fekete lett a vére"

Patkányméreg volt a nyalókában, belehalt a kisfiú

Egy látszólag véletlenül eldobott nyalókára bukkant a kisfiú, ám nem sokkal azután, hogy elkezdte szopogatni, borzalmas állapotba került és az életét már nem lehetett megmenteni: az édesség patkányméreggel volt átitatva.

2015.03.11 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/nixxphotography (Képünk illusztráció!)

Meghalt egy hatéves kisfiú a kelet-kínai Shandong tartományban található Liuzhuang faluban, miután megevett egy elhagyottnak tűnő nyalókát. A kis Xiao Li a házuk előtt bukkant a nyalókára, amit elkezdett szopogatni, majd kiment a többi gyerekkel bújócskát játszani. Nem sokkal később eszméletlenül találtak rá, apja, a 45 éves Jin Hsueh azt mondta, a kisfiú fején minden nyílásból - a szeméből, a füléből, az orrlyukakból és a szájából is - vér folyt. Azonnal kórházba rohant a gyermekkel, de már hiába: a kisfiú belső szervei olyan súlyosan károsodtak, hogy esély sem volt a megmentésére.

A Jining Affiliated oktatókórház szóvivője elmondta, hogy mérgezés okozta a belső szervek pusztulását, a vére pedig "megfeketedett". Bár az orvosok két napon keresztül küzdöttek érte, a méreg legyűrte a kisfiú szervezetét. Az apa elmondásából kiderült, hogy a nyalókának köze lehet a tragédiához, ezért megvizsgálták az édesség maradékát, és a gyanú beigazolódott: egy Tets nevű, rendkívül erős és halálos idegméreggel volt bevonva, amelyet korábban patkányméreghez használtak.

A szert hosszú ideig az egész világon használták, de 1984-ben mindenütt betiltották - ennek ellenére egyes helyeken Kínában máig be lehet szerezni, igaz, csak illegális forrásból - közölte a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.