Gazdája hülyesége mérgezte meg a cicát

Rózsaszínre festették, belepusztult a cica

Amikor egy "rózsaszín-partira" készülődött az eredetileg fehér cica gazdája, még jó viccnek tűnt a macskát is pinkre festeni, ám az állat később belehalt a festéktől szerzett mérgezésbe.

2015.03.04 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati

Támadások kereszttüzébe került egy nő, aki annyira bezsongott egy rózsaszín parti ötletétől, hogy a világos szőrű macskáját is befestette, de később az állat belepusztult a mérgezésbe. Az állatvédők keményen nekimentek - virtuálisan - Lena Leninának, aki nemcsak saját magára aggatott csupa rózsaszín holmit, hogy a hasonló viseletben virító barátaival együtt szórakozzon, de a cicát is a füle csücskétől a farka végéig élénkrózsaszínre mázolta egy embereknek készült hajfestékkel.

"A rózsaszínt kifejezetten a gyógyító hatása miatt választottam, és mert erősítette a macska szőrét. Az állatorvosom azt mondta, hogy jó hatással lesz rá" - védekezett a nő, azt állítva, hogy nem követett el hibát. A szemtanúk ugyanakkor arról számoltak be, hogy a fiatal állat egész este egyre hisztérikusabbá vált és folyamatosan megpróbált kiszabadulni a gazdája kezéből. A tragédia viszont nem azon az estén következett be, hanem néhány héttel később, mert a rózsaszín hajfesték rajta maradt a szőrén, ő pedig folyamatosan nyalogatta a mérgező anyagokat is tartalmazó réteget, míg aztán egy napon rosszul lett és már nem lehetett az életét megmenteni.

A felelőtlen gazda ellen egyelőre nem indult eljárás, de az állatvédők már elindítottak egy online petíciót, melyben azt követelik a helyi rendőrségtől, hogy szigorítsanak az állatokkal szemben elkövetett kegyetlenségek büntetési tételén. A több ezer aláírást már benyújtották a megfelelő helyre, most az önkormányzat válaszára várnak - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.