Kigyulladt a ház, megfulladtak a kutyák

Három kutya veszett oda a telefontöltő miatt

Három kutya vesztette életét egy mindennapos figyelmetlenség miatt, amikor egy bedugva felejtett telefontöltő miatt meggyulladtak a falban lévő vezetékek és a kutyák a sűrű füsttől megfulladtak.

2015.03.10 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Alighanem zárlatos lett a bedugva felejtett telefontöltő, legalábbis a tűzoltók elsődleges véleménye szerint annak a felrobbanása okozhatta a lakástüzet, amiben három kutya veszett oda. A lánglovagok az angliai Derbyshire-ben vonultak ki a 43 éves Dawn Jackson otthonához, amit a nő az élettársával és két barátjával közösen bérelt. Bár a tűzoltók mindent megpróbáltak megtenni, hogy kimentsék a bent rekedt ebeket, a két labrador - egy fekete és egy zsömleszínű -, valamint egy whippet-keverék annyi füstöt lélegzett be addigra, hogy már nem tudtak mit tenni, belehaltak a füstmérgezésbe - jelentette a NY Daily News.

A tűz kiindulópontja egy négy dugaljas elosztó volt, és bekapcsolva maradt, amíg a négy lakó a munkahelyén volt. A csatlakozó nem volt túlterhelt - mondta a gyászoló gazdi. "Marley és Riley, a két labrador és Dylan a konyhában voltak, mikor a tűz elkezdődött. Sosem szaladgáltak másfelé a házban, amikor mi nem voltunk otthon" - magyarázta. A tűzoltókat a szomszéd, a 67 éves Glyn Manton értesítette, aki benézett a konyhaablakon, ahol a kutyák általában feküdni szoktak, de nem látott semmit. Megkocogtatta az ablakot, amire normálisan a kutyák meg szoktak jelenni, de most egyik sem ment oda, ez már nagyon gyanús volt a szomszédnak, de csak ezután vette észre, hogy egy másik ablak tetejénél füst szivárog kifelé.

"A tűzoltók nagyszerűek voltak. Amikor kihozták a kutyákat, oxigénért rohantak és jó ideig próbálták őket visszahozni" - mesélte Manton. A tragédia érthető módon lesújtotta Jacksont, aki nemcsak a kutyáit veszítette el, de a személyes holmijai közül is alig maradt meg valamije. Most arra próbálja felhívni mindenki figyelmét, hogy legyenek sokkal figyelmesebbek, ha elmennek otthonról, mert sosem lehet tudni, honnan leselkedik ránk egy ehhez hasonló veszély, ráadásul az is nehezíti az újrakezdést az esetében, hogy kiderült, a házra csak részleges biztosítást kötöttek: az épületet ért károkat ugyan megtéríti a biztosító, de ingóságra nem terjedt ki a hatálya, így a ruhákat, a berendezést és minden egyéb használati tárgyat önerőből kell pótolnia a négy lakónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.