Ne tegye az ablak elé az üvegeket!

Mogyorókrém miatt gyulladt ki a ház, a kutya elpusztult a tűzben

A családi ház felső szintje szinte teljesen megsemmisült, és a család távollétében bezárt kutya is elpusztult abban a lakástűzben, amit a tűzoltók szerint egy üveg mogyorókrém okozott.

2015.02.24 18:00ma.hu
Ki hinné, hogy tüzet okozhat?!

A kutya elpusztult, a ház pedig szinte teljesen lakhatatlanná vált, miután a család távollétében felcsaptak a lángok a kétszintes családi házban. A tűz a szakértői vizsgálat szerint akkor keletkezhetett, amikor az alacsony téli napsugarak bevilágítottak az ablakon át és a párkányon álló nutellás üveg megtörte a fényt, gyűjtőlencseként működve. A nyomozók szerint a domború üveg valószínűleg felnagyíthatta a napsugarakat és a fagerendára vetítette azokat, ami így meggyulladt.

A London dél-nyugati részében található Twickenham körzetben élő Declan Murphy a feleségével, Lindsayvel és két gyermekükkel épp a férfi születésnapját ünnepelték egy étteremben, amikor a lángok fellobbantak. A házban bezárva hagyták a Chilli nevű jack russell terrierjüket, ő nem tudott kijutni és meghalt a tűzben. A tragikus baleset február 15-én történt, az első emeleti hálószoba teljesen kiégett és a tető is megsérült - számolt be a Metro című brit lap.

"Azt mondták, talán egy év is el fog telni, mire a ház olyan állapotba kerül, hogy visszaköltözhessünk" - jegyezte meg keserűen a családfő, aki a legjobban mégis a kutya elvesztését fájlalja. Most azért állt ki a nyilvánosság elé az őt ért tragédiával, mert ezzel kívánja arra felhívni az emberek figyelmét, hogy ne hagyjanak üvegtárgyakat az ablak közelében és a napfény közvetlen útjában, mert bármikor bekövetkezhet egy hasonló eset. Hasonlóképp nyilatkozott Charlie Pugsley, a Londoni Tűzoltóság egyik tagja is, aki azt mondta, túlzásnak tűnhet, hogy egy üvegedény súlyos lakástüzet okozhat, de most pontosan ez történt. "Érdemes öt percet eltölteni annak az ellenőrzésével, hogy az ablakpárkányokon nincs olyan üveg vagy kristály, amely az akár egész életet is megváltoztatható lángokhoz vezethetne" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.