Porig égett a tűzben a ház

Hajléktalanná tette a hörcsög a családot

Semmi sem maradt a házból, csak elszenesedett romhalmaz, miután a feltételezések szerint Kavics, a hörcsög bekapcsolta a konyhai sütőt és mire észrevették, már nem lehetett megállítani a lángokat.

2014.11.07 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/James Barker

Kavics, a hörcsög meghalt a balesetben és a család két kutyája is elpusztult a szörnyű tűzben, ami miatt odaveszett a ház, az ott élő anya és fia pedig szintén csak a véletlen szerencsének köszönheti, hogy még életben vannak. A tüzet Kavics okozta az angliai Milton Keynesben álló házban, amikor addig izgett-mozgott, míg valahogyan bekapcsolta az elektromos sütőt.

A tragédia október 30-án este történt, amikor a 40 éves Tracey Hill nem tudott elaludni a szokottnál elevenebb hörcsög miatt, egyfolytában szaladgált a mókuskerékben. A fiát egyedül nevelő anya ezért fogta a ketrecet és kivitte a konyhába, ahol az elektromos tűzhelyre tette, hogy a három kutya egyike se tudja elérni. Másnap hajnal fél ötkor a füstjelző hangjára riadt fel, és amikor kirohant a konyhába, már mindent sűrű fekete füst borított - a sütő pedig be volt kapcsolva.

"Rejtély, hogyan történt. Az egyik elmélet szerint a hörcsög lefeküdhetett a ketrec aljába, közben a ketrec is elmozdulhatott, és így nyomhatta be a tűzhely kapcsolóját" - elmélkedett az asszony, aki a lángoló konyha láttán felébresztette a 13 éves fiát, Kae-t, és már csak arra volt idejük, hogy kirohanjanak az addigra lángokban álló házból. Mire a tűzoltók megérkeztek, már nem volt mit tenni, a ház lakhatatlanná vált, anya és fia mindenét elveszítette, csak az egyik kutyájuk élte túl a pokoli hajnalt.

Most ideiglenes szálláson húzzák meg magukat, és várólistán vannak, hátha sikerül szerezniük egy új otthont - számolt be a NY Daily News című internetes portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.