Füstmérgezést kapott a szőrpamacs

Oxigénnel mentették a tűzoltók a cica életét

A tűzoltók újra meg újra bebizonyítják, hogy a szívük sokkal nagyobb, mint amit a hivatásuk megkövetel: egy-egy katasztrófa esetén nemcsak az embereket mentik, de gyakorta ennél jóval többet tesznek.

2014.12.22 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

Oxigénmaszk segítségével mentettek életet az észak-texasi Fort Worthben dolgozó tűzoltók, ami persze önmagában még nem lenne akkora nagy szenzáció, csakhogy a lánglovagok nem egy embert, hanem egy cicát igyekeztek visszahozni az életbe a füstmérgezés után, amit egy lakástűzben elszenvedett. Az érző szívű tűzoltókat pénteken riasztották egy tűzesethez, amelynek okát egyelőre nem sikerült tisztázni, de az oltás közben egy cicára bukkantak, aki csapdába esett a lángoló házban.

Amikor a csapat egyik tagja rátalált, a macska már alig élt, mert bár a tűz nem érte őt el, a belélegzett füst miatt kis híján megfulladt. A csapat nem sokat teketóriázott, pillanatok alatt előkerült az oxigénmaszk és már rá is rakták a csöpp cirmos arcára, míg meg nem bizonyosodtak róla, hogy kezd magához térni. A biztonság kedvéért aztán elvitték egy állatorvoshoz, aki másnap megerősítette, hogy a Stubby nevű cica most már biztosan túléli a veszélyes kalandot - jelentette a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.