Az időjárás buktatta le a drogtermesztőt

A havazás lett a kannabisztermesztő veszte: elolvadt a tetőn

Néha a leggondosabb óvintézkedések ellenére is be tud ütni valami egészen banális hiba, ami miatt lebuknak a nem túl jó úton tévelygők: egy kannabisztelep tulajdonosának a hó lett a veszte.

2015.02.12 20:00ma.hu
Fotó: Polite Haarlem

A drogkészítéssel az az egyik legnagyobb baj, hogy nehéz elrejteni: előbb-utóbb valakinek szemet szúr valami apró, ámde annál árulkodóbb jel. Különösen nehéz a kannabisztelepeket elrejteni, mert a növényeknek hely kell, meg sok fény, ráadásul még jellegzetes szaguk is megnehezíti a rejtegetést - de ha minden ilyen tényezőt sikerült kiküszöbölni, akkor még mindig ott van az időjárás. Legalábbis télen elég látványos tud lenni egy nagy foltban tiszta háztető, miközben körülötte mindenütt áll a hó.

Pontosan egy ilyen nyom vezette egy rosszban sántikáló illető házához a holland rendőröket: a szemközti ház lakói vették észre, hogy a tető egy részén az átlagosnál sokkal gyorsabban olvadt el a hó. Mivel sejtették, hogy ez nem normális jelenség, szóltak a rendőröknek, akik ki is vonultak a helyszínre, és a ház tetőterének átvizsgálása után megtalálták a növényeket, amiket hatalmas lámpákkal próbáltak melegen tartani - ez fűtötte fel annyira a teret, hogy a tetőn se maradt meg a hó.

A holland rendőrség egyébként jól ismeri a lámpákkal melegített növénytermesztési módszert, ezért már korábban felhívást tettek közzé és ebben szerepelt többek közt az is, hogy a környezetétől eltérő hőmérsékletű tetőkre érdemes odafigyelni. Ugyanakkor ez többekben olyan aggodalmakat vetett fel, hogy ha esetleg valaki otthoni szaunát működtet, esetleg csak simán rossz a lakása szigetelése, máris bűnözőként fogják meggyanúsítani és alaptalanul vádolhatják majd kábítószer-termesztéssel. Az Egyesült Királyságban a rendőrség hőkamerákkal felszerelt helikoptereket vetett be, hogy a gyanúsan meleg házakat feltérképezzék - emlékeztetett a Metro című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.