Túl sokat aludt a baba

Anyatejjel tolta a kannabiszt a fiának

Elég furcsa arckifejezése volt a babának, amikor a rendőrség egy házkutatás miatt bement az otthonába: az egyéves gyermek pont úgy nézett ki, mint aki be van nyugtatózva. És tulajdonképp tényleg.

2014.10.07 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/scottchan

Amikor a rendőrség behatolt a házkutatási paranccsal együtt Bogdan és Diana Curelaru otthonába, nem csalódtak: az előzetes várakozásoknak megfelelően megtalálták az ott tartogatott drogokat, köztük 3,5 kiló kannabiszt. Az azonban még őket is meglepte, amikor észrevették a romániai Satu Maréban élő házaspár egyéves kisfiát, akit szociális munkások vettek magukhoz, és már az első pillantásra feltűnt, hogy a baba a kelleténél sokkal álmosabbnak tűnik.

Nem véletlenül: a vérvétel egyértelműen kimutatta, hogy a kisfiú szervezetében kannabisz van, amit az anyjától kapott az anyatejen keresztül. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a szülőket őrizetbe vették és kihallgatták. Azzal gyanúsítják őket, hogy három másik emberrel együtt egy kábítószer-kereskedelmi hálózatot működtetnek, grammonként 50 leiért árulták a kannabiszt Satu Mare környékén.

"A pár kemény drogfogyasztó volt, életüket a tetőn termesztett kannabiszból fedezték" - jegyezte meg Radu Ionescu rendőrségi szóvivő. A gyermekvédelmi szakszolgálat vezetője hozzátette, hogy az anyában fel sem merült, hogy a füves cigi ártalmas lehet, arra meg végképp nem gondolt, hogy az anyatejjel átadja a kisbabájának. Csak annyi tűnt fel neki, hogy a baba szokatlanul nyugodt és sokat alszik, és gyakran neki kellett felébresztenie, hogy meg tudja etetni.

A kisfiút most a nagymamája gondozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.