Nyakörvében szállította a kannabiszt

Lebukott a drogfutár macska

Gyanús lett a sok ki-be járkálás a börtönőröknek, ezért úgy döntöttek, közelebbről is megnézik a kerítés tövében grasszáló, látszólag ártatlan cicust. Gyanújuk beigazolódott: nem is volt annyira ártatlan.

2013.10.21 08:39ma.hu

Két csomag kannabisszal a nyakában csípték el egy moldovai börtön éber őrei a csempészmacskát, amelyre azért figyeltek fel, mert a szürke-fehér színű jószág túl gyakran bukkant fel a fegyintézet kerítésének tövében, és rövidesen a kerítésen lévő lyukra is felfigyeltek. Amikor végre sikerült csapdába csalni a cicust, kiderült, hogy a nyakára különleges szíjat erősítettek: nem hagyományos nyakörv volt az, hanem egy kicsi tárolótasakot is magában foglaló gallér.

A drogfutár macskáról videó is készült, melyet nemcsak az Igazságügyi Minisztériumba küldtek el, hanem az internetre is feltöltöttek, ezen jól látható, hogy a speciálisan átalakított nyakörvbe kannabiszt rejtettek. A nyomozók szerint valószínűleg a fegyintézethez közeli Pruncul faluból indult útnak a szállítmány, így a "feladó" személyét is igyekeznek felderíteni.

Nem ez az első alkalom, hogy macskát használnak csempészésre: tavaly augusztusban az egyik moszkvai lap szerint a dél-oroszországi Rosztovban heroincsempész cirmost fogtak el a börtönőrök, azt a rabok indították útnak a börtön falain kívül már rá váró drogcsempészekhez, akik megtöltötték heroinnal a gallért és úgy indították vissza a falak közé. Neki szerencséje volt, csupán elfogták és azóta már szabadon is engedték, nem úgy, mint elődjét, melyet 2010-ben a börtönőr meg is ölt.

Idén júniusban egy másik orosz börtönben, az ország északi részén alkatrészeire szétszerelt mobiltelefonnal a hasán csípték fülön a macskát - emlékeztettek az orosz lapok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.