Egész ültetvényt gondoztak észrevétlenül

Nemzeti parkban bukkantak a viruló kannabisztelepre

Egy hatalmas szabadtéri "kannabiszligetre" bukkantak egy amerikai nemzeti park területén, ahol nap mint nap túrázók és kerékpárosok tucatjai haladnak el. A parkőrök 4000 tövet találtak.

2014.08.18 09:29ma.hu
Fotó: Orange Megyei Seriffhivatal

Valóságos kannabiszligetre bukkantak a parkőrök a kaliforniai Laguna Coast Wilderness Parkban, a területen nem kevesebb mint 4000 tövet nevelgettek a drogkészítők, ami akár 5 millió dollárt is érhet. Az ültetvényre eddig azért nem bukkant rá senki, mert noha az állami túraútvonalaktól nem messze terült el, a kilátást néhány híresség kúriája, köztük például a kosárlabdacsillag Kobe Bryant háza. Most egy földmérési munka miatt tűnt fel, hogy a környéken növényeket termesztenek.

"Sok már erősen érett volt, szóval ezek a növények már jó ideje ott lehettek" - mondta Jeff Hallock seriff a New York Daily Newsnak. A felfedezés után két hétig folyamatosan figyelték a környéket, abban bízva, hogy felbukkannak a termesztők a növényeket betakarítani, de valószínűleg kiszagolhatták a rendőrök jelenlétét, mert nem került elő senki, így végül a rendőrök maguk mentek le a szakadék aljába, ahol kivágták és összedarabolták a növényeket, végül egy teherautóba pakolták, hogy elszállítsák megsemmisíteni - egy teljes napjuk ment rá a munkákra.

A nyomozók egyelőre keresik a drogtermesztőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.