Másfél milliót ért a kábító növény

Beszívtak a birkák, megtalálták a kannabiszos zsákokat

Több mint 1,5 millió forintnyi értékű kannabiszt zabáltak fel a birkák, miután valaki több zsákkal dobott egy legelő szélére a kábító hatású növényből. A gazdának a kába állatok szúrtak szemet.

2014.10.20 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Össze-vissza botladoztak és furcsa hangokat adtak ki - ez tűnt fel a birkák gondozójának, aki ezután elindult, hogy kiderítse, mit ehettek meg, ami ezt a hatást váltotta ki. Az angliai Mersthamben lévő Fanny's Farm tenyésztője először azt hitte, valaki csak egyszerű szemetet pakolt le a farm határában - természetesen szabálytalanul -, ám mikor közelebb ment, már érezte a kannabisz jellegzetes illatát. Addigra viszont már a birkák is jól belakmároztak a kábító hatású növényből, amely a szakértők szerint összesen mintegy 4000 fontot (1,54 millió forint) érhetett.

"Eleinte azt hittem, valaki levágta a sövényt és azt szórta oda. Lementem összegyűjteni a zsákokat, hogy a juhok ne egyék meg a műanyagot. De amikor odaértem, rájöttem, hogy ez kannabisz, és az illata is nagyon erős volt" - mondta el a Daily Mirrornak Nellie Budd. "Fogalmam sincs, hogy került oda. A legelő a közút mellett fekszik, és könnyen megközelíthető" - magyarázta.

A rendőrség lefoglalta a maradék növényt, ám azt mondták, nem lesz könnyű megtalálni a tettest, mert a bizonyíték nagy részét a juhok felfalták. Azt még egyelőre nem tudják, hogy mennyire ártott meg az állatoknak a tekintélyes mennyiségű drog, de ezzel kapcsolatban Budd viccesen csak annyit jegyzett meg, hogy majd a jövő héten elmeséli, milyen volt a húsuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.