Mámoros ünnepeket?!

Furcsa karácsonyfa: a kannabiszt díszítette fel

Mámoros örömmel bontották volna az ajándékot a chilei család tagjai, de nem azért, mert a meglepetés annyira telitalálat lett, hanem mert fenyőfa helyett egy igen szép méretű kannabisz alá pakolták a dobozokat.

2014.12.09 16:00ma.hu

Talán még a rendőrség sem számított ilyen gazdag fogásra, amikor elindultak, hogy házkutatást tartsanak a chilei San Bernardo-i anya, Angelica Navarro Pereira otthonában. Bár a kétgyermekes nővel szemben felmerült a kábítószer-termesztés vádja, nem véletlenül állítottak be a rendőrök a házkutatási paranccsal, a temérdek mennyiségű drog őket is meglepte. A ház átnézése után több fegyvert, 2500 dollár készpénzt, 21 tő, átlagosan másfél méteres kannabiszt, valamint 29 zsáknyi hasist szedtek össze - olvasható a Daily Mirrorban.

A leginkább azonban a kissé korán felállított "karácsonyfa" láttán kerekedett ki a szemük, az 50 éves nő ugyanis fenyő helyett erre a célra is egy megtermett kannabisznövényt használt fel, és bár néhány hét még hátra van karácsonyig, a bódító növény körül már ott sorakoztak a gondosan becsomagolt ajándékok. "Az egész lakás tele volt kábítószerrel. Már több mint egy hónapja figyeltük a nőt, mert gyanítottuk, hogy emberkereskedelemben is részt vesz, majd amikor elegendő bizonyíték gyűlt össze, rajtaütöttünk. Számítottunk rá, hogy némi drogot is találunk nála, de az utolsó, amire fel voltunk készülve, hogy a kábítószernövény egyikét karácsonyfaként használja" - jegyezte meg a rendőrség szóvivője.

Amikor bilincsbe verve kivonszolták a nőt a házból, a szomszédok döbbenten néztek. "Évek óta ismerem, de fogalmam sem volt, hogy ilyesmit művel" - mondta az 55 éves Renato Quinonez Alfaro a helyi televíziónak. "Amikor tegnap beszéltem vele, azt mondta, a gyerekek idén igazán élvezni fogják a karácsonyt, és neki van a legjobb fája az egész világon. De nem hívott be, hogy megnézzem, én pedig azon kezdtem gondolkozni, hogy nem emlékszem, hogy láttam volna őt fát vásárolni. Most már tudom, miért" - tette hozzá.

A nőt 70 nap börtönre ítélték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.