Már vártak rá a rendőrök

Talált tárgyak osztályán kereste az elvesztett kannabiszt

Aki feledékeny és szétszórt, az ne akarjon füvet terjeszteni - alighanem ez az íratlan szabály is belekerülhetne a kezdő drogdílerek képzeletbeli know-how-jába. Vagy legalább maradjon nyugton, ha már megtörtént a baj.

2015.02.09 22:00ma.hu

Ostoba emberek mindig is voltak és lesznek, de van, amikor teljesen joggal merül fel a kérdés, hogy akinek ennyire nincs esze, az miért nem néz más tevékenység után. A rossz úton járóknak, például a tolvajoknak vagy épp a drogdílereknek például különösen fontos, hogy ne hibázzanak, feltéve, ha nem szeretnének lebukni. Márpedig ahhoz tényleg nem árt gondolkozni is néha.

A 31 éves Tomasz Tyszka biztosan nem a lángeszű kábszerterjesztők közé tartozik, a letartóztatását is csak a saját hülyeségének köszönheti. A férfi egy angliai vonaton utazott, és magával vitt a bőröndjébe rejtve mintegy 5000 font (2 millió forint) értékű kannabiszt is. Ám amikor leszállt, a nagy sietségben véletlenül megfeledkezett a csomagjáról, és a vonat már tova is illant, mikor észbe kapott, hogy a fű bizony fent maradt. Persze mire jó a talált tárgyak osztálya, ha nem erre, és még akár azt is mondhatnánk, hogy szerencséje volt a férfinak, mert valaki leadta a bőröndöt Leeds vasútállomásán.

Csakhogy a kannabisznak túl erős és túl jellegzetes volt a szaga, amitől persze gyanút fogtak az állomás dolgozói és értesítették a rendőröket. Így mire Tyszka megjelent, hogy átvegye az elhagyott "csomagját", a rendőrök is vártak rá. Miután beismerte bűnösségét - mi mást tehetett volna? -, 12 hónap börtönre ítélték, azalatt lesz ideje gondolkozni azon, hogy vagy kevésbé rizikós melóval próbálja fenntartani magát, vagy más szállítási módot talál ki a drognak. Az angliai vasútvonalakon egyébként rendszeresen ellenőrzik az utasok csomagját a kutyás rendőrök, kábítószer után kutatva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.