Gyilkossággal gyanúsítják a keresztanyát

Leesés helyett halálra verték a 3 hónapos kisfiút?

A keresztanya tagadja a gyilkosságot, a rendőrség szerint azonban olyan sérüléseket találtak a 3 hónapos csecsemő fején, amelyek kizárják a véletlen baleset lehetőségét.

2015.02.05 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Gyilkossággal vádolnak egy georgiai keresztanyát, aki a vád szerint halálra verte a 3 hónapos kisfiút, bár a szülőknek azt állította, hogy csak kiesett a kiságyból alvás közben. Ramona Odom az édesanya kérésére vigyázott a kis Dylan Frazier-re január 23-án, és csak ő tudhatja, mi történt pontosan azon a napon, de ő mindent tagad, miközben az orvosi eredményekből és a boncolási jegyzőkönyvből kegyetlen kép rajzolódik ki. A kisfiút azon a napon Catherine Johnson a keresztanya felügyeletére bízta, ám amikor másnap reggel érte ment, egy dudort talált a fején, és a kisfiú szemmel láthatóan nem úgy viselkedett, mint előtte.

Az apa, Damon Frazier rögtön kórházba rohant a babával, miközben az anya Odomot próbálta faggatni, hogy hogyan keletkezett Dylan fején a sérülés. A nő eleinte mindent tagadott, ám közben elkészült a kisfiú fejéről a CT-vizsgálat eredménye, azon pedig többszörös törés nyoma látszódott és az agyába folyamatosan szivárgott a vér. Ekkor Odom azt mondta, alvás közben leesett az ágyról a gyermek, ez okozhatta a sérülését.

A törések azonban nem egy szimpla földre esés nyomai, az orvosok szerint ilyen mértékű sérülést csak akkor szerezhet egy csecsemő, ha őt többször erőteljesen megütik. A fiúcskát nem sokkal később lélegeztetőgépre kellett tenni, de bő egy hét után a szülei úgy döntöttek, hogy nincs értelme mesterségesen életben tartani, és hozzájárultak a gépek lekapcsolásához. Ezzel egyidőben a rendőrség az Odom ellen indított kisgyermek elleni különös kegyetlenség vádját gyilkosságra módosította.

A szülők továbbra sem tudják, mi történt pontosan a kisfiúval, a keresztanyát pedig hiába faggatják. "Azt mondta, hogy kiesett az ágyból és hogy ennyi az ő története, nem mondhat többet. Pedig ő az egyetlen, aki megmondhatná az igazságot. Megérdemeljük, hogy elmondja, mi történt a fiunkkal" - mondta az anya. A bánatukat most csak az enyhíti, hogy a gépek leállítása előtt felajánlották a kisfiú szerveit, és a szívével és a májával két másik csecsemő életét tudták megmenteni. "Ez az egyetlen dolog, ami most erőt ad nekünk" - mondta Johnson. "Hiszek abban, hogy Dylan azért került ide, hogy megmentsen két kisbabát" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.