A lövöldözés legártatlanabb áldozata

Gyilkos golyózápor végzett a 13 hónapos babával

Egy kisgyermek halála mindig megrázó, hát még ha úgy hal meg, hogy a gyilkosok csak egyszerű heccnek gondolják a tettüket. Így történt ez egy 13 hónapos kisfiú esetében is.

2014.12.31 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty

Egy asztalnál játszott a játékaival a 13 hónapos kisbaba, amikor a lövöldözés kitört, és hiába értek oda perceken belül az orvosok, a vérzést nem tudták elállítani, a fiúcska belehalt a támadásba. Az amerikai Milwaukee-ban történt tragédia megrázta a környékbelieket, de nemcsak azért, mert egy szó szerint ártatlan kisbaba lett az áldozat, hanem mert a gyanú szerint a gyilkosok csak véletlenszerűen választották ki a célpontot és szórakozásból kezdtek lövöldözni.

"Több tucat lövés dördült, megtörve a csendet egy egyébként nagyon békés környéken" - mondta a helyi rendőrség vezetője. Aaron Rapp kapitány a WITI című televíziócsatornának azt is elárulta, hogy csaknem 30 golyónyomot találtak a házban. A kis Bill Thao épp csak mostanában tanult meg járni, és szó szerint a golyózápor közepébe került, amikor az ablakon át becsapódtak a nappaliba a lövedékek. "Az orvosok megpróbálták elállítani a vérzést, de azt mondták, az egyik szilánk átszakított egy artériát" - mondta sírva a fiú apja, Somboon Thao.

A család az egyik rokonához ment látogatóba karácsony után két nappal, amikor este 6 óra körül kitört a lövöldözés. A szülők a babával mindössze negyed órával korábban érkeztek meg - olvasható a NY Daily News című online portálon. A város polgármestere, Tom Barrett szerint bárkik is voltak az elkövetők, nincs semmilyen erkölcsi iránymutatójuk: több tucat golyót lőttek ki egy otthonra, ahol olyanok voltak, akiknek semmihez nem volt semmilyen közük. "Fogalmam sincs, hogy a lövöldözők hülyék voltak-e. Azt sem tudom, hogy kábítószereztek-e. Nem tudom, rossz házat vettek-e célba. De azt biztosan állíthatjuk, hogy azoknak az embereknek a házban semmi közük nem volt a lövöldözés okához" - magyarázta a városvezető.

A rendőrség most a ballilsztikai vizsgálatra vár, hogy kiderüljön, a golyók egy vagy több fegyverből származnak-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.