USA

Ámokfutó autós lövöldözött, 7 áldozat

Egy ámokfutó autós szombatra virradó éjszaka lövöldözni kezdett egy kis dél-kaliforniai egyetemi városban, Isla Vistában. Legalább hét ember - köztük maga a tettes - meghalt, hét pedig megsebesült. A helyi serif az eseményt egyenesen tömeggyilkosságnak nevezte.

2014.05.24 15:11MTI

A szemtanúk szerint a tettes egy fekete BMW-ben hajtott végig az utcákon, és a kocsiból lövöldözött a járókelőkre. Közben kétszer is tűzharcba keveredett a rendőrökkel, amikor végül sikerült megállítani a kocsiját, már holtan találták: a fején érte egy lövés. Egyelőre nem tudni, hogy a lövöldözés során érte-e halálos találat, vagy öngyilkos lett.

A rendőrség úgy gondolja, hogy az ámokfutónak nem voltak társai. Mindenesetre a nyomozók most egy videofelvételt tanulmányoznak, amit a YouTube portálon tettek közzé, s ami Isla Vista lakosait fenyegeti. A kisváros lakói között nagyon sok a fiatal, akik a világhírű Kaliforniai Egyetem diákjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.