Megölte a 9 hónapos kisöccsét az óvodás

"Sajnálom, anya, lelőttem Corbint"

Fogalma sem volt az asszonynak, hogy a fia hozzáférhet a hálószobában tartott pisztolyhoz, csak a furcsa zajra kapta fel a fejét, és elhangzott az a négy szó, ami örökre megváltoztatott mindent.

2015.01.21 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong (Képünk illusztráció!)

A 26 éves Alexis Wiederholt épp az apjával volt elfoglalva az idős férfi otthonában, amikor hirtelen különös zajt hallott a hálószobából - és másodpercekkel később azt a néhány szót, amit valószínűleg soha nem fog elfelejteni: "sajnálom, anya, lelőttem Corbint". A nő ötéves kisfia mondta ezt, Corbin pedig a négygyermekes anya legkisebb, mindössze 9 hónapos kisfia volt. "Bementem, és ott volt a kisbabám, ott feküdt és vérzett" - mondta a zaklatott anya az NBC News hírműsorban. "Épp csak öt perccel előtte öleltem át a karjaimmal."

A tragédia sújtotta család Missouri azon részén élnek, ahol az emberek büszkék a felelős fegyvertartásra, és most senki sem érti, hogyan volt képes egy ötéves gyermek megtalálni a revolvert és elsütni a fegyvert úgy, hogy közben halálosan megsebesítette a testvérét. A pisztoly az Elmo városában élő nagyapa tulajdona, őt látogatta meg az egyébként Észak-Dakotában élő nő a gyerekeivel. Most mindenki azt kérdezi, hogyan hagyhatta a férfi olyan helyen a 0,22-es kaliberű fegyvert, ahol a gyerekek elérhették, miközben tudta, hogy négy kicsi érkezik, közülük a legidősebb volt a gyilkos.

"Nem tudtam, hogy ott van, míg meg nem fordultam és meg nem láttam az ágyon heverni a pisztolyt" - mondta Wiederholt. "Nem tudom, miért tart valaki egy töltött fegyvert a házban, miközben mindenütt gyerekek voltak." A megyei seriff szerint a férfi azt állította, hogy a biztonság érdekében tartott kézifegyvert a többi, céllövéshez használt fegyver mellett elzárva tartotta. A rendőrség minden körülményt meg akar vizsgálni az ügyben, hogy kiderítsék, mekkora a felelőssége a balesetben a felnőtteknek - adta hírül a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.