Az alkohol tényleg nagy kockázattal jár

Eltévesztette az ajtót, lelőtték a részeget

Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. És az alkoholistáknak nagyon jók az őrangyalai. Nos, ez utóbbinak köszönheti egy részeg, hogy az alkohol mégsem okozta a halálát, bár nem sok hiányzott hozzá.

2014.12.19 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

A kelleténél kissé alaposabban a pohár fenekére nézett a San Francisco külvárosában élő True Hatch, annyira, hogy éjjel rossz házba akart bemenni, amit viszont a ház jogos tulajdonosa nem nézett jó szemmel és meglőtte a 24 éves fiatalt. Hatch a rendőröknek azt mondta, az ivászattal telt éjszaka után azt hitte, csak bezárta az ajtót, azért nem tud bejutni, de az fel sem ötlött benne, hogy nem a saját otthona bejáratát feszegeti.

A gond csak az volt, hogy miközben a férfi meg volt győződve róla, hogy a Benicia nevű agglomerációs településen a megfelelő ház zárját babrálja, valójában még csak nem is abban a városban él - jelentette a beniciai rendőrség. Márpedig a kalifiorniai törvények értelmében így a ház valódi tulajdonosa, egy 66 éves férfi teljesen jogosan kapta elő a fegyverét, hogy így védje meg a tulajdonát a betörőtől.

A szerda éjjeli eset ügyében épp ezért a rendőrség nem is indít eljárást a háztulajdonos ellen, a tisztek szerint csak jogos önvédelemből cselekedett. Ami Hatch állapotát illeti, ő túlélte a lövést, de kórházba kellett szállítani - számolt be a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.