Összekeverték a játékot egy pisztollyal

Csak videójáték volt a kezében, de a rendőr kérdés nélkül lelőtte

A szemtanúk szerint a túlbuzgó tiszt sírva fakadt, miután egyetlen lövéssel közvetlen közelről megölte a fiatalt, aki egy videójáték irányítójával a kezében nyitott ajtót: azt hitte a rendőr, hogy pisztoly van nála.

2014.02.21 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Tengerésztisztnek készült a 17 éves Christopher Roupe, de már sosem lesz belőle végzett katona: egy túlbuzgó rendőr vetett véget az életének egy fatális tévedés miatt. A zsaruk azért vonultak ki a fiú otthonába, mert a korábban egy bűncselekmény miatt feltételes szabadlábra helyezett apja megsértette a próbaidő szabályait. Amikor a kamasz ajtót nyitott, a rendőrnő közvetlen közelről mellkason lőtte, Christopher azonnal meghalt.

A rendőrnő, aki a gyilkos lövést leadta, azt állította, hogy pisztoly volt a fiú kezében, míg a családtagok és az ügyvéd szerint egy teljesen ártalmatlan videójáték távirányítója volt az, a fiú épp egy filmet nézett a Wii-n, és azért volt a kezében a szerkezet. "A helyszínen tartózkodó szemtanúk egyértelműen azt mondták, hogy egy Wii-kontroller volt a kezében" - mondta Cole Law, a család ügyvédje. "Hallotta, hogy kopognak az ajtón. Megkérdezte, ki az, de nem kapott választ, így kinyitotta az ajtót. Azonnal mellkason lőtték."

A rendőrség hivatalosan nem erősítette meg, hogy valóban fegyvert találtak-e az amerikai Georgia államban bekövetkezett incidens helyszínén. A szomszédban élő Ken Yates viszont a sajtónak elmondta, hogy miután a fiút megölte a rendőr, teljesen kiborult. "A kezébe hajtotta a fejét és zokogott" - mondta, és egy másik szomszéd is úgy látta, amikor a lövés hangjaira átrohant, hogy a földön fekvő fiúnak egy Wii-távirányító volt a kezében.

A rendőrnőt a vizsgálat lefolytatásáig felfüggesztették a szolgálatból - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.