Cserkészeket loptak meg a tolvajok

Megszólalt a lelkiismeretük: visszaadták a lopott cuccot a tolvajok

A rakománnyal együtt lopták el a tolvajok a pótkocsit egy cserkészcsapattól, de nem sokkal később megszólalt a lelkiismeretük, és bár pár apróságot megtartottak, a holmi többségét visszajuttatták a csapatnak.

2015.01.27 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Thanamat

A rossz lelkiismeret, no meg a címoldalakon megjelenő hírek téríthették jó útra a tolvajokat, akik két hete egy pótkocsit loptak el a teljes rakományával együtt a Montana Boy cserkészcsapattól a montanai Billingsben. A január 12-i lopás után majdnem két héttel egy kézzel írt cetlit találtak a templom parkolójában egy autó szélvédőjére tűzve, ott, ahonnan a zömmel kempingfelszereléseket tartalmazó pótkocsit elvitték. A feljegyzés szerint bűnösnek érezték magukat, és leírták azt a billingsi címet, ahol megtalálják a nyomozók a pótkocsit, egy másik címen pedig néhány tábori felszerelést raktak le.

Rick Lindholm cserkészparancsnok szerint a hiányzó holmik nagy részét vasárnap és hétfőn sikerült összeszedni, bár néhány sátornak és fűtőberendezésnek még mindig nincs nyoma. Ennek ellenére a csapat örül annak, hogy a tolvajokban felülkerekedett a lelkiismeret. "Nagyon remélem, hogy ezzel a tapasztalattal az életük jó irányba fordul" - mondta a parancsnok a 373-as számú csapat nevében, amelyet egyébként egy egyház támogat. "A mi egyházunk hisz a megbánásban. Ha vétkezünk, megbánjuk. Nem lehet teljesen lezárni egy folyamatot, amíg vissza nem fordítod, amit tettél" - mondta.

A helyi rendőrség eközben tovább nyomoz, mert igaz, hogy a január közepén ellopott mintegy 7000 dollár értékű tétel jelentős része megkerült, de a Boy Scouts cserkészcsapat egy másik örsétől tavaly decemberben ugyancsak elloptak egy rakás kempingfelszerelést, azok értéke 3200 dollárra rúg. A két csapat egyébként a híradásokban felhívta a figyelmet, hogy nem pénzt várnak a nekik segíteni kívánó adományozóktól, hanem főként olyan táborozáshoz használható eszközöket, amilyeneket elloptak tőlük - jelentette a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.