A chip buktatta le a tolvajokat

Átfestették a kutyát, hogy ne derüljön ki a lopás

Még hálaadáskor veszett el a vörösesbarna, fehér foltos pitbull, de hiába próbálták megtalálni, sehol nem akadtak a nyomára. Nem csoda: a tolvajok feketére festették a szőrét.

2014.12.22 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Közel két hónap után végre visszakerült a gazdájához Coco, a vörösesbarna, fehér foltokkal tarkított pitbull, akit hálaadáskor loptak el a kaliforniai San Jacinto-i otthonából. A 8 hónapos kölyök nyomára nagyon sokan próbáltak meg rábukkanni, de mintha a föld nyelte volna el - egészen addig, míg az utcán a hivatalnokok észre nem vettek egy fekete színű kutyát, majd befogták és egy menhelyre vitték. A vizsgálatakor kiderült, hogy be van ültetve neki a chip, amely az adatait tartalmazza, így nem volt nehéz kideríteni, hogy ki a gazdája.

A tulajdonosok, Christopher Ingrassi és Heather Lowry azonban igencsak meglepődtek a fekete kutya láttán, hisz az elvesztésekor Coco még egészen másképp nézett ki. Kiderült, hogy a tolvajok - vélhetően a megtévesztés miatt - feketére festették a kutya szőrét, ami ugyan nem volt valami profi munka, de ahhoz pont elegendőnek bizonyult, hogy így senki nem gyanakodott az ebre - nyilatkozott Frank Corvino, az illetékes állatmenhely igazgatóhelyettese.

A kölyök a szakértők szerint nem szenvedett semmilyen maradandó károsodást a festék hatásai miatt, de a helyi beszámolókból nem derül ki, hogy idővel le fog-e kopni, vagy Coco csak akkor változik vissza újra vörösesbarnává, amikor teljesen lecserélődik a szőre. A gazdáit azonban sokkolta, amikor meglátták a gyönyörű kutyájuk "átalakulását" - tette hozzá a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.