A laptop lett gyanús a tolvajnak

Rossz házba tört be, és lebukott, mikor visszavitte a szajrét

"Azt hiszem, nagy hülyeséget csináltam" - mondta a betörő nem sokkal a rablás után, amikor rájött, hogy nem attól lopott, akitől akart. Vissza akarta adni a holmikat, de ez lett a veszte.

2014.12.08 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/chanpipat

A betörés egész jól sikerült, senki sem sejtette, ki lehetett az elkövető, a tolvaj azonban mégis lebukott, ráadásul ezt a saját hülyeségének köszönheti. A 41 éves Gareth James azért tört be a házba, mert azt hitte, ott lakik az a személy, aki már egy ideje tartozik neki. Összepakolt pár értékesebb holmit, aztán elszelelt, és valószínűleg elégedetten tért haza, hogy alaposabban is szemügyre vegye a zsákmányt. Ám ekkor nagy meglepetés érte: kinyitotta az ellopott laptopot és az üdvözlőképernyőn nem annak a neve jelent meg, akin ő revansot akart venni a tartozás miatt.

"Azt hiszem, nagy hülyeséget csináltam" - ismerte be nem sokkal később egy pub pincérnőjének, ahová bánatában beült iszogatni, aztán a lelkifurdalás annyira felülkerekedett benne, hogy úgy döntött, inkább visszamegy és visszacsempészi a lopott szajrét a jogos tulajdonosának. De ahogy az már ilyenkor lenni szokott, rosszkor volt rossz helyen: épp akkor nyitott be a 23 éves diák, Benjamin Price otthonába, amikor a rendőrök ott voltak, így aztán nem kellett sokáig keresgélni a bűnöst.

James beismerte a betörést, amelyért négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt az angliai Brecon illetékes bírósága - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.