Mindig le kell húzni a vécét

A vécében "felejtette" a DNS-ét, így bukott le a betörő

A vécét használat után mindig le kell húzni. A legtöbbször ez puszta illemkérdés, de egy betörő számára különösen hasznos tanács - valaki azért bukott le, mert elfelejtette ezt a mozdulatot.

2014.10.30 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

Majdnem sikerült megúsznia egy 250 ezer dolláros rablást a betörőnek, ám pechjére egy olyan banánhéjon csúszott el, ami még egy amatőrnek is szégyenére válna: nem húzta le a vécét maga után. Az új-mexikói Albuquerque rendőrségének nem volt nehéz dolga, hogy bizonyítékot találjon az elkövető ellen, mindössze a DNS-t kellett összevetniük a 33 éves gyanúsított mintájával. Ráadásul a 33 éves Ramon Herrera duplán is hibázott, nemcsak a vécében hagyta ott a végtermékét, de a hűtőből is kivett egy kólát, majd a dobozt ott hagyta a konyhában, rajta ugyancsak a DNS-ével.

Ezek után a rendőröknek tényleg már csak annyi dolguk maradt, hogy a bilincset rátegyék Herrera csuklójára és díszkísérettel vezessék őt a Bernalillo megyei börtönbe - számolt be a Tamba Tribune című internetes lap. A férfi egyébként még a bizonyítékok láttán is kitartóan ismételgette, hogy semmi köze az ékszerek ellopásához, sőt, a betörést is tagadta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.