Nem számoltak a felhővel

A selfie miatt bukott le a tolvaj: felkerült a képe a netre

Letartóztatták a két tolvajt, akik saját magukat buktatták le nem sokkal az iPad ellopása után: boldogan pózoltak egy szelfin, amit viszont tudtukon kívül a készülék feltöltött a tulajdonos "felhőjébe".

2015.01.23 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/debspoons

Első ránézésre azt hitték a tolvajok, hogy szuperjó zsákmányra tettek szert, és bizonyos értelemben még igazuk is volt. Az ellopott iPad annyira okos volt, hogy sok különféle funkció közt például azt is be lehetett állítani rajta, hogy időről időre szinkronizálja a tartalmat egy bárhonnan elérhető felhővel. Így amikor nem sokkal a lopás után a két enyves kezű fickó boldogan vigyorogva pózolt egy szelfihez, a fotó rövid idő múlva megjelent a tulajdonos iCloud fiókjában, tökéletes bizonyítékot szolgáltatva a tolvajok kilétére.

Az iPad, amit január 8-án loptak el számos más elektronikai holmival és több ezer dollár készpénzzel az áldozat autójából, rácsatlakozott egy ismert kávézólánc egyik üzletének Wi-Fi hálózatára, ekkor történt meg az automatikus szinkronizálás is a felhővel, és a képen a tolvajok mögött jól látható volt a kávézó berendezése - ami tökéletes nyom volt a körözéshez. A meglopott tulajdonos megosztotta a képet a közösségi hálón, és ahogy várta, tényleg akadt olyan, aki azonosítani tudta a gyanúsítottakat.

A rendőröknek ezután már nem volt nehéz dolguk, csak el kellett fogniuk a tetteseket, akik akaratukon kívül maguk szolgáltatták a bizonyítékot is a lopásra. Az eset Houstonban történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.