Néha nem bírja kivárni a gazdáját

Imádnivaló: magát sétáltatja a kutya + VIDEÓ!

Eclipse, a kétéves labrador időnként nem tudja kivárni, míg gazdája felkerekedik vele a sétára, ezért nélküle vág útnak: felszáll a buszra, elmegy a néhány megállónyira lévő parkba és kifutkározza magát.

2015.01.14 08:00ma.hu
Fotó: Komo News

Néhány hete figyeltek fel a seattle-i ingázók egy fekete, hámot viselő labradorra, amelyik időnként felszáll egy buszra, utazik néhány megállót, majd leszáll a parknál - és mikor megunta a sétálást, hazamegy. A kétéves kutya néha feláll és megmozgatja elgémberedett lábait az ülések közti folyosón, leül a vadidegen emberek mellé az ülésre, sőt, még a környezetét is tisztára nyalja maga körül. "Minden buszvezető ismeri. Úgy ül itt, mint bármelyik ember szokta" - mondta az elővárosban élő és gyakorta utazó Tiona Rainwater. "Mindenkit boldoggá tesz - hogyan is lehetne nem szeretni?"

Nemrég a buszról gazdátlanul leszálló kutya az egyik helyi rádiós műsorvezetőnek is felkeltette a kíváncsiságát. "Nem úgy tűnt, mintha lenne gazdája. Odamegy a kutyasétáltató parkba. Csak bámultam kifelé az ablakon, és azt kérdeztem magamtól: tényleg jól látom, amit látok?" - meséli Miles Montgomery, aki úgy döntött, utánajár a különös kutya rejtélyének. Kiderült, hogy Eclipse-nek hívják, és nem mindig egyedül sétál, néha megvárja a túl lassan cigarettázó gazdáját.

A kutya és gazdája ugyanis a parktól néhány megállónyira lakik, közel az egyik buszmegállóhoz. Egy napon a gazdinak túl sokáig tartott, hogy elszívja a cigarettáját, a busz meg közben megérkezett, és a gazda nem akarta eldobni a cigit. "Különváltunk. Ő felszállt a buszra nélkülem, én meg csatlakoztam hozzá a kutyaparkban" - árulta el Jeff Young. Elmondása szerint élete két éve alatt teljesen városi kutyává formálódott, buszozik, és magát sétáltatja. "Hetente legalább egy telefonhívást kapok, hogy látták a kutyámat itt és itt. Olyankor azt felelem, semmi gond, ő jól van, és tudja, mit csinál."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.