Járókelők etetik a kóbor ebet

Nem mozdul a kölyke sírja mellől - nem múlik a kutya gyásza

Egy elpusztult kölyök mellett fekve talált rá egy fiú a kóbor kutyára, amelyik később maga ásta el a kölykét, de azóta nem is akar elmozdulni a kupac mellől. Néhány járókelő próbálja etetni őt.

2015.01.12 14:12ma.hu
Fotó: wsbtv2

Hiába próbálták többen is elcsalni, a hűséges, de megtört szívű kutyamama nem hajlandó elhagyni a helyet, ahová a kölykét temette. Egy 15 éves kamasz, Hunter Cone fedezte fel múlt kedden a kutyát, miközben az amerikai Georgia állambeli Savannah-ban állt a temetőben egy elpusztult kölyök mellett. A fiú és édesanyja, Jennifer Cone megpróbálták megetetni a szemmel láthatóan gyászoló ebet, de elszaladt. "Nem engedett bennünket két méternél közelebbre" - mondta Hunter a Daily News című lapnak. "De nem volt agresszív, nem ugatott ránk vagy ilyesmi" - tette hozzá.

Másnap néhány másik emberrel tért vissza a helyszínre, akkor már azt látták, hogy a kutya egy közeli helyre eltemette a kölyköt, és a sír fölött állva őrizte őt. A kísérletek, hogy rávegyék a kutyát a távozásra, nem jártak sikerrel. Megpróbálták felhívni a helyi állatfelügyeletet is, hátha ők befogadják a láthatóan gazdátlan kutyát és új otthont találjanak neki, de egyelőre ez sem sikerült. Hunter elmondta, hogy legutóbb szombaton látta a kutyát a temető közelében a bokrok között bujkálni, de amikor észrevette, hogy figyelik, elmenekült.

"Nem hiszem, hogy meg tudjuk menteni, de tovább próbálkozunk, és bízunk a legjobbakban" - mondta el a helyi tévécsatornának. Egyúttal kiemelte, hogy a történet azért különösen fontos a számára, mert a georgiai állatvédelmi törvények nem teszik lehetővé, hogy az állatmentő csoportok átvegyék az irányítást a kóbor kutyák felett, hacsak nem szerződtek a kormányhivatallal vagy az állatfelügyeleti szolgálattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.