Még nem végezték ki a németjuhászt

Halál vár a kutyára, mert elhunyt gazdája így kívánta

Egyelőre még él és virul a németjuhász, de egy éve nem dőlt el, elaltatják-e vagy inkább állatmenhelyre küldik, miután tavaly novemberben elhunyt a gazdája és kutyáját is maga mellett szeretné tudni.

2014.12.18 10:00ma.hu

Egy haldokló utolsó akaratát nem lehet visszautasítani, ezt kívánja a végtisztesség. De mi van akkor, ha olyasvalamit kér, ami ugyan nem teljesíthetetlen, de mégis irreális, például mert egy másik lény életét érinti? Ez a legfőbb kérdés a tavaly novemberben elhunyt Connie Lay végakaratában is, amely miatt egész mozgalom indult a Twitteren egy Bella nevű németjuhász megmentéséért. Az indianai nő ugyanis azt kérte, hogy halála után altassák el a kutyáját is és hamvait az övével együtt temessék el.

Bella, a halálra ítélt kutya

A Twitteren a #SaveBella hashtaggel megjelölt oldalon lehet nyomon követni a kutya sorsának alakulását, az állatbarátok remélik, hogy nemcsak az időt lehet húzni, de sikerül végleg megmenteni Bellát a kényszerű haláltól. Az elhunyt gazdinak persze ez sem lenne ellenére, mert a végakaratnak van egy másik pontja is: a kutyát nem kell elaltatni, amennyiben sikerül eljuttatni őt Utah-ba és ott menedéket találni a számára, és csak akkor kell számításba venni a másik lehetőséget, ha ez túl sokba kerül vagy bármi más okból nem lehetséges.

Amikor a végrendeletet írta, Lay állítólag azzal indokolta a szokatlan kérését az ügyvédeknek, hogy Bella meglehetősen agresszív, és amikor az asszony meghalt, egy ideig senki nem tudott bejutni a házba, mert féltek, hogy a kutya meg fogja támadni őket. Ráadásul az asszony jogi képviselője szerint a kérés teljesen legális, a kívülállók pedig nem írhatják felül az ügyfele kívánságát azért, mert ők mást akarnak.

Bella tehát jelenleg még él és virul - de nagyon úgy néz ki, hogy a sorsa a netes összefogás ellenére egy maroknyi ember kezében van, Lay közvetlen rokonainak és néhány barátjának a döntésén múlik, hogy megszervezik-e a utah-i szállítást vagy inkább az eutanáziát és a hamvasztást választják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.