Élete árán is védte volna a barátját

Söréttel lőtték tele a kutyát, négylábú barátjának köszönheti az életét

Megható történetet meséltek el egy állatmenhely dolgozói, amely a hűségről és a feltétlen barátságról szól: az egyik kutya haldoklott a testébe fúródott több tucat golyótól, a másik viszont megmentette az életét.

2014.12.08 14:04ma.hu

Három napon keresztül próbált segítségért ugatni, de közben úgy tűnik, egy pillanatra sem hagyta magára haldokló társát egy hős kutyalány, míg végül elérte a célját és sikerült időben orvoshoz juttatni a súlyosan sérült kutyát. A 18 hónapos pointer szuka barátját, egy két év körüli szetter-keveréket a görög Zakynthos szigetén találták meg egy árokban, aminek az aljában lévő vízbe alighanem belefulladt volna, ha társa nem tartja a víz fölött a fejét. Az állatmentők azóta Rómeó és Júlia néven emlegetik az elválaszthatatlan párost, most már Angliában élik vidámabb napjaikat.

A hűséges Júlia egyfolytában ugatott a füves terület széléhez közeli árokból, hogy megpróbálja figyelmeztetni az arra járó embereket, de napokon át senki nem nézte meg, miért ugat szünet nélkül a fehér-barna foltos eb. Három nap után talált rá az akkor már súlyos állapotban lévő Rómeóra és kitartó barátnőjére egy járókelő - a kan érezte a végzetét, és ezért vonult el egy mélyedésbe, hogy ott érje utol a halál. A kutya megtalálója azonnal hívta az állatorvost, a szakembergárda tíz napon keresztül erős gyógyszerekkel igyekezett megállítani a fertőzést, és amikor már nem is hitték volna, hogy megtörténik, a kutya állapota fokozatosan javulni kezdett.

A röntgenvizsgálat már a kutya megtalálása után kiderítette, hogy valaki 38-szor lőtt bele a kutyába,szinte nem volt olyan testrésze, ahová ne jutott volna az apró, de mérgezett töltényből. Felépülése után a közösségi oldalon keresztül ajánlották fel a két kutyát egy brit állatmentő szervezetnek, ezután a Gatwick repülőtérre szállították őket, majd egy nyugat-sussexi központba kerültek. Laura Santini, a központ 49 éves szóvivője elmondta, mennyire megható volt látni a két kutya összetartását, és nyilvánvaló, mennyire közel állnak egymáshoz.

"Azt hiszem, már a baleset előtt is barátok voltak. Nagyon ritka, hogy két kutya, akik nem ismerik egymást, ennyire elválaszthatatlan legyen. Azt hiszem, együtt kellett élniük. Aztán a kant meglőtték és veszélyben volt, de úgy vélem, a szuka inkább éhen halt volna, semmint magára hagyja őt. Vele együtt volt három napig, márpedig ez nagyon hosszú idő egy kutya számára élelem nélkül. [Rómeó] a víz alatt volt, és haldoklott, nagyon elkeserítő volt. Elképesztő, hogy az állatorvosoknak sikerült megmenteniük!"

A mentők Júliát nem akarták magukkal vinni, de lerázhatatlan volt. Aztán az állatmenhelyen mindenki arra számított, hogy a többi kutyával is megbarátkoznak, de egy lépést se tesznek egymás néklül. "Kutyák százait mentettük már meg, de ilyen erős kötődést ritkán láttunk" - mondta a szóvivő. A két kutya a feltételezések szerint kóbor állat volt, azt pedig még nem sikerült kideríteni, ki állhat a kegyetlen támadás mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.