Gazdit szeretne, de nem tud örülni

A legszomorúbb kutya: már a farokcsóválásra se emlékszik

Gizmo alighanem jogosan érdemelte ki a legszomorúbb brit eb címet, ráadásul ördögi körbe került, ahonnan nem könnyű kikerülnie: annyira össze van törve a szíve, hogy már a farkát se tudja csóválni.

2014.12.19 08:00ma.hu

Gizmo egy alapvetően szeretnivaló kutyus, mégsem tud új otthonra és szerető családra lelni. Gizmo ugyanis annyira szomorú, hogy szó szerint elfelejtette már azt is, hogyan kell a farkát csóválni és boldogan üdvözölni a reménybeli új gazdit. Gizmo egy hatéves kutyus, és már öt hónapja reménykedik az angliai Battersea-ben működő kutya- és macskamenhelyen abban, hogy talán végre őt választja ki valaki.

Az állatgondozók elmondása szerint az öt hónap pontosan az ötszöröse annak, amennyi időt egy átlagos elhagyott kutya náluk tölt, és 40 nappal hosszabb ideje van ott, mint bármelyik eddigi gazdikereső állat. Paradox módon épp a benne lévő reményvesztettség akadályozza meg az álmai beteljesülését: a gondozók elmondták, hogy bárki megjelenik, hogy végignézze az állatokat és kiválassza a neki tetsző új családtagot, Gizmo csak áll és szomorúan néz, még a farkát sem csóválja üdvözlésképp - és így nem tudja megnyerni magának egyik potenciális gazdit sem.

Fotó: YouTube

Az egyik gondozó, Sarah Parkinson minden este hazaviszi magával, hogy Gizmo ne legyen még szomorúbb, ám kiderült, hogy ezzel sem tesz jót: amikor reggelente újra megérkeznek az állatmenhelyre, Gizmo keservesen sírni kezd. Parkinson most az egyik brit tévécsatornához fordult segítségért, azt remélve, hogy még karácsony előtt megszereti valaki és befogadja a kutyust. "Gizmo egy hihetetlenül szerető és ragaszkodó kutya, de teljesen mamlasz, így a társaság nagyon kemény a számára. Ő megijed a forgalomtól, fél a sötétben, de még az esőtől is - eltakarja az arcát és megpróbál elbújni előle" - mesélte Sarah.

"Megszakad a szívem, mikor hallom őt sírni, ahogy beviszem a többi kutya közé reggel. Az lenne Gizmo legjobb ajándéka, ha egy új otthont találna még karácsony előtt. Az észak-londoni utcákon találtunk rá még júliusban és azóta minden nap arra vár, hogy valaki őt válassza" - mesélte a szívszorító történetet a gondozónő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.