Csontsovány volt a spániel

Megrázó: bőröndben dobták ki a halálra éheztetett kutyát

Egy bőröndbe gyömöszölve találták meg az akkor már legalább 4-5 napja halott, láthatóan az éhezésbe belepusztult kutyát. Tulajdonosa egy iskola mellett dobta ki a tetemet.

2015.01.08 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Egy iskola mellé tették ki az angliai Kent körzetében, Iwade-ben a bőröndöt, amibe egy halálra éheztetett springer spániel tetemét rakta valaki. A kutyát két hete, karácsony időszakában fedezte fel egy kutyasétáltató, de az eset csak most került nyilvánosságra. A kimúlt állat a brit állatvédők (RSCPA) szerint nagyjából öt éves lehetett, és pár nappal a felfedezése előtt halt meg. Pusztulását egyértelműen a rossz bánásmód és az éhezés okozta, testén több hegesedést találtak, amelyek az RSPCA munkatársai szerint verésekből származtak. "A kutya egyértelműen szenvedett a halála előtt" - jegyezték meg.

Még a szervezet egyik sokat látott tisztségviselőjét is meglepte, amikor felfedezte, mennyire csont és bőr volt az állat. "Eleinte azt reméltem, hogy természetes halállal halt meg és utána rakták ki, de látva, hogy mennyire sovány volt és fiatal, kétlem ezt" - mondta Kelly Thatcher.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.