Most már egész nap tetszhalottat játszhat

Feladta a jól fizető állását, hogy teljes munkaidős zombi lehessen

Pénzügyi dolgozóként kereste a kenyerét Alex Noble, de valójában nem tette boldoggá a munkája, mert figyelmét sokkal jobban lekötötték a horrortörténetek. Most inkább zombiként él.

2015.01.12 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Jól fizető és stabilnak mondható munkahelye volt Alex Noble-nak, ő nemrégiben mégis azzal állt a főnöke elé, hogy befejezi a pénzügyi területen a pályafutását és máshogyan keresi a boldogulást. "Elég sokáig tartott megmagyarázni. Nem hiszem, hogy a főnököm teljesen megértette" - mondta a walesi férfi, aki azért adta fel a biztos egzisztenciát, hogy teljes munkaidős zombivá váljon - egy mindössze 3 órás verseny kedvéért. "Amikor a barátaimnak elmeséltem, azt hitték, hogy egy szeszélyért adom fel a stabil karrierem. Sokan szívesen végzik a munkájukat 20 éven keresztül, de a lehetőség csak egyszer kopogtat az ember életében" - tette hozzá.

A 26 éves férfi most egy olyan cégnél dolgozik, ahol az emberek egy zombi történetben vállalhatnak szerepet, kapnak egy forgatókönyvet és az a feladatuk, hogy mentsék meg a szülővárosukat az élőhalott hordáktól. "Mindig is zombi akartam lenni" - vallotta be Alex, akinek a Day of the Dead (A halál napja) a kedvenc filmje. Eleinte ugyanezt a munkát végezte, de csak hobbi szinten, fizetés nélkül, ám most már rendes bért kap azért, hogy véresre maszkírozott arccal rémisztgesse a játékosokat.

Mint mondja, öt évig dolgozott önkéntesként zombifilmekben, tévés műsorokban és játékokban, mielőtt csatlakozott a Slingshot nevű céghez. "Az emberek kezdtek észrevenni, mert mindent másképp csinálok. Furcsa kinézetem van és másképp mozgok és másféle hangokat adok ki" - magyarázta. Most már az új zombigeneráció képzéséért felel, mintegy 200 zombit oktat, beleértve a hétvégéken esedékes "bemutatókat", valamint a játék koreográfiáját és az egészségügyi és biztonsági tervezést is. "Az egészség és a biztonság a legfontosabb" - magyarázza.

Nem véletlenül: az alfahímek a legveszélyesebbek, mert ha maszkot kapnak és vér takarja el őket, majd azt az utasítást kapják, hogy vegyenek valakit üldözőbe, akkor könnyen elragadja őket a hév. A teljes játékra májusban fog sor kerülni Cardiffban, akkor több mint 600 ember harcol csaknem 3 órán keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.