Vészesebbnek tűnt, mint amilyen valójában volt

Vérben úszó zombit találtak a mentők: egy szikláról zuhant le

A parti őrség szakemberei megrémültek, amikor meglátták a szikláról lezuhant nő vérben úszó testét és borzalmas sérüléseit, de aztán kiderült, hogy nem minden az, aminek látszik.

2014.09.10 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Amikor a parti őrség rátalált Tracy Morganre, vértől áztatott, rongyos ruhában, szörnyű sérülésekkel az arcán, nem sok esélyt adtak volna a túlélésére. De a félelmeik gyorsan megkönnyebbülésbe csaptak át, amikor kiderült, hogy Tracy egy különleges eseményen vett részt a dél-walesi Sully-szigeten, amelynek alapötletét a népszerű Pirates vs Zombies nevű játék adta, és a 37 éves horrorrajongó hölgy a zombik csapatába került, annak megfelelő sminkkel és öltözékkel. Arra azonban senki sem számított, hogy a nő a sátra közelében megbotlik és lezuhan egy szikláról.

Az utólag viccesnek tűnő esemény mindazonáltal könnyen végződhetett volna valódi tragédiával is, és ezzel Tracy is tisztában van: nem az 5 méteres zuhanás volt a legnagyobb baj, bár már az is épp elég veszélyes, főleg ha az ember magatehetetlenül és irányíthatatlanul esik le, de a szikla tövében egy jókora kődarab hevert, arra esett rá a nő. "Szerencsés vagyok, hogy nem sérültem meg súlyosan, különben könnyen egy igazi élőhalottá válhattam volna" - jegyezte meg morbid humorral.

Ő tehát nem halt meg, de az esemény igen: miután a mentők elővigyázatosságból kórházba vitték Tracyt, a rendezvényt lefújták. A többi résztvevő érthető módon ettől nem volt túl boldog, állítólag fejenként 65 fontot (25700 forint) fizettek a kalózjelmezekért, a zombik dolga valamivel egyszerűbb volt, de nekik is a zsebükbe kellett nyúlni, hogy vadászassanak a kincskereső kalózcsapatokra a szigeten. A múlt pénteken megtartott rendezvény egy céges csapatépítő tréning keretén belül zajlott, a szervező pedig úgy írta le, mint "fizikai kihívás, próbatétel és teljes élmény".

Tracyt a nehezen megközelíthető helyszín miatt jobbnak látták mentőhelikopterrel elszállítani, a kórházban fejsérülést, bordarepedést és több zúzódást találtak nála. "Nagyon szerencsés, hogy ilyen könnyen megúszta" - jegyezték meg a mentők, akik külön örültek annak, hogy mire megérkeztek, a nő sérüléseit már elkezdték ellátni. Most már otthon lábadozik a beteg, és bocsánatot kért, amiért "elrontotta" a mókázást. Társai telefonon kívántak neki jobbulást, de volt, aki tréfásan megjegyezte, hogy "a vér egy kicsit hamisnak tűnt".

Most Tracy arra számít, hogy mire Halloween napján sor kerül az újabb Zombi Túlélő Hétvégére, addigra eléggé megerősödik, hogy azon ott lehessen - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.