Kemény erőpróba után győzött a lány

Rising Star: megint megúszta a kiesést Kovács Gyopár

Egyre csak dicsérték a zsenialitásukat a zsűritagok, amiért kitalálták a nagy erőpróbának elnevezett új fordulatot a tehetségkutatóban, de az öntömjénezésnek volt némi alapja: tényleg váratlan fordulatokhoz vezetett.

2015.01.12 08:14ma.hu

A Nagy Erőpróba - ezt a címet adták a Rising Star negyedik döntőjének a zsűritagok, és az újabb fordulat alaposan felkavarta az állóvizet. Egy hete más csak három versenyzőnek nem sikerült falat emelnie, és sanszos volt, hogy ezen a héten már nem is marad elegendő versenyző, akiket párbajra lehet küldeni. Márpedig ha csak egyvalaki marad a 70 százalékos küszöb alatt, akkor párbaj nélkül eshet ki, ha pedig mindenki falat emel, na akkor lettek volna csak igazán bajban a zsűritagok. Az új fordulattal azonban ilyen helyzet nem állhatott elő, ráadásul olyanok is megtapasztalhatták a kiesés rémét, akik mostanáig magabiztosan meneteltek előre a győzelem felé vezető úton.

A még versenyben lévő 10 versenyzőt ismét párokba rendezték, és aki alulmaradt a másikkal szemben, az automatikusan a veszélyzónába került, függetlenül az elért szavazataránytól. Így eshetett meg például az, hogy az eddig mindig élmezőnyben végző Singh Viki is veszélyzónába került, ráadásul annak ellenére, hogy a zsűritagok és a nézők együttesen 76 százaléknyi szavazatot adtak neki. Vikin látszott is a félelem a végjátékban, amikor arra várt három másik versenyzőtársával együtt, hogy a legalacsonyabb szavazatot kapott Kovács Gyopár kimondja a kihívott ellenfele nevét, pedig sejteni lehetett, hogy a fiatal lány ekkora kockázatot nem fog bevállalni.

Nem is tette: azt a versenyzőt hívta ki ellenfeléül, akiről az adás kétharmadáig azt lehetett hinni, hogy ő lesz az, akinek a végén ellenfelet kell választania. Udvarias Anna ugyanis olyannyira nem győzte meg az adás indulásakor a ABBA slágerével, a Mama miával a közönséget, hogy mindössze 44 százalékot tudott összeénekelni, ezt sikerült aztán Kovács Gyopárnak alulmúlnia Odett számának bizonytalan és hamis hangoktól hemzsegő előadásával.

Kovács Gyopár (Fotó: TV2/Rising Star)

Más érdekes fordulatokat is hozott az est: Anna gyenge kezdése után a mindig magabiztos és adásról adásra egyre több dicséretet bezsebelő Szén Alexandra is csak 48%-ot ért el, de ez is elég volt ahhoz, hogy biztonságba kerüljön. Fölényes győzelmet aratott ugyanakkor párbajellenfelével szemben Czibi Norbi, aki Adele Skyfalljával a nézők 78 százalékát győzte meg, beleértve mind a négy zsűritagot is, míg az utána következő Fehérvári Gábor Alfréd csak Mező Misi és Pásztor Anna szimpátiáját tudta elnyerni, és a nézők sem szerették most annyira, így csak 55 százalékot ért el a Szerelem című Rúzsa Magdi-szám átdolgozásával.

Az est legizgalmasabb párbaja viszont kétségkívül a vokalista pozícióból előlépett lányoké, Gondi Heléné és Singh Vikié volt. Előbbi Beyoncé pörgős dalát, a Single Ladies című számot adta elő, tette ezt akkora energiával, hogy még Viki sem tudta eltitkolni, hogy párbaj ide vagy oda, a páholyban bizony ő is végigtombolta a dalt, ami összesen 78 százalékot ért. Aztán pár perccel később mindenki lélegzet-visszafojtva nézte a szavazatszámlálót, ami csupán 2 százalékkal maradt el Helén eredményétől, de ez már elég volt ahhoz, hogy Viki a veszélyzónába kerüljön.

Kovács Gyopár gyenge teljesítménye senkinek nem okozott meglepetést, ellenfele viszont bebizonyította, hogy attól még nem kell bizonytalannak lenni, hogy az ember kamasz: Várhegyi-Lucas Palmira nemcsak párbajellenfelét,de az összes többi versenyzőt is maga mögé utasította  86 százalékot érő Emeli Sande-dallal.

Utolsó párbajozóként Palmer Izsák és Péter Srámek lépett színpadra, előbbi még mindig a múlt heti torokgyulladás utóhatásait nyögte, bár úgy érezte, már jól van, de a Black Eyed Peas-féle Let's get it started nem úgy sikerült, ahogy azt remélte, csupán 55 százalékot ért el, így nem volt túl nehéz dolga a szlovák táncdalénekes fiúnak, aki ezúttal Pásztor Annánál kiverte a biztosítékot. "A Lady Carnevalnál még megerőszakoltam magam, de a Kislány a zongoránál már nekem is sok!" - fakadt ki az énekesnő. Feke Pál és KERO azonban nagyon élvezte az előadást, ami - retro ide vagy oda - mindenkit megmozgatott és dalra fakasztott.

A párbajban tehát Gyopár Udvarias Annával küzdött meg - előtte azért még hallhattuk a díszletben fennakadó Ördög Nóra kétségbeesett segélykiáltásait is -, és ezúttal is diadalmaskodott, de nagy kérdés, hogy mi lesz a jövő héten, amikor az egyre erősebbé váló mezőnyben kell újra bizonyítania.

Az est egyik legkínosabb pillanata

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.