Váratlan fordulat a jövő hétre

Rising Star: Heiser Ádámnak nagyon lent maradt...

Napok óta mindenki azt találgatta - és a szemfülesebbek könnyedén kitalálhatták -, mi lehet az a váratlan meglepetés, amit a Rising Star első döntős fordulójában bejelentenek. Ám közben valaki ki is esett.

2014.12.15 08:04ma.hu

Több hetes válogatás és párbajok után elindult hát végre a Rising Star legfőbb szakasza, amikor a versenyzőknek hétről hétre egyre erősödő mezőnyben, immár nem önszorgalomból, hanem szakavatott segítők irányításával felkészülve kell meggyőzniük a nézőket, hogy inkább valaki mást ejtsenek ki. A műsor menete innen kezdve megegyezik a megszokott szisztémákkal: a 12 döntős elénekli a maga versenyszámát, majd a végén valakik párbajoznak és kiderül, kinek kell az adott héten búcsúznia. Csakhogy a párbajban van egy kis csavar, ami mégiscsak új elemet hozott a tehetségkutatókból abszolút képzett nézők számára is.

Mivel a szavazás ebben a show-ban nem "titkos", egyrészt nem kell az adás végéig várni, hogy kiderüljön, ki hogyan áll, másrészt pedig nem egy százalékok nélküli sorrend alakul ki, hanem valós értékeket látunk a versenyzők mellett, így nem automatikusan a két leggyengébb versenyzőnek kell megküzdenie a továbbjutásért - az eddigi tehetségkutatókban még ilyenkor sem tudhattuk, hogy ez a bizonyos "két leggyengébb" közül ki kapta a legkevesebb szavazatot. Most a párbaj egyik szereplője az, akinél a százalékmérő a legalacsonyabban maradt, ám ő választhat ellenfelet magának a veszélyzónában ülő többi versenyző közül.

És hogy ki kerül a veszélyzónába? Mindazok, akik a versenydalukkal nem tudták a nézők szavazatainak legalább 70 százalékát megszerezni, vagyis a produkciójuk végére a fal lent maradt, elválasztva így őket a közönségtől. Közülük kell tehát a legkevesebb szavazatot gyűjtött versenyzőnek valakit megnevezni, és ahogy az a legelső részben kiderült, még az sem feltétlenül biztos, hogy a második legalacsonyabb eredményt elérő ellenfelével próbál megmérkőzni - aztán vagy győz, vagy nem, Heiser Ádámnak nem is jött be a taktikája, amikor "ha kihívás, akkor legyen igazi kihívás" felkiáltással a veszélyzóna legerősebb tagját hívta ki.

Heiser Ádám (Fotó: TV2)

Ami a közönséget és a zsűrit illeti, a korábbi hetekhez hasonlóan ezúttal sem osztogatták túl bőkezűen a szavazataikat: ha nem lenne párbaj és mindenki kiesne, akinek nem sikerül az adás során falat emelnie, akkor bizony igen gyorsan megfogyatkozott volna a létszám és jelentősen lerövidült volna a hátralévő adások száma: a 12 versenyzőből csak 7 ülhetett nyugodtan a páholyban, a továbbjutás biztos tudatában. Az elsőként színpadra lépő Szén Alexandra azonban egyetlen aprócska százalékkal lemaradt a falemelésről, Mező Misi és KERO szavazatával együtt is csupán 69%-ot sikerült gyűjtenie.

Nagyobb sikere volt Fehérvári Gábor Alfrédnak, aki mind a négy zsűritagot maga mellé tudta állítani, így 73%-kal elsőként ülhetett le rizikó nélkül a páholyba, bár KERO szerint - aki az utolsó pillanatokban nyomott egy igen szavazatot - nem egészen volt összhangban a versenyző az általa előadott számmal. Peter Srámek viszont mindannyiukat meglepte, amikor hatalmas bulit csapott a Lady Carneval című Karel Gott-klasszikus magyar változatával - valljuk be, mind az eredeti, mind a Korda György által előadott magyar változat már-már a ciki kategóriába esik, főleg egy ilyen típusú műsorban. De még Pásztor Anna is felpörgött hangulatban ismerte be, hogy annak ellenére szavazott igennel, hogy pár hete még gondolkozás nélkül lelőtt volna bárkit, aki azt mondja neki, hogy ezt a számot bármilyen formában továbbjuttatja.

Kovács Gyopárnak kevesebb szerencséje volt, noha a tehetségét mindannyian elismerik, csak ahogy Mező Misi fogalmazott, a lelkét még nem taposták meg durva bakanccsal, hogy igazán hiteles legyen az előadása. "Lehet, hogy nem ez a te utad, de azért remélem, jössz velünk" - mondta Pásztor Anna, és úgy másfél órával később már tudtuk, hogy ez így is lett.

Nem volt félnivalója Singh Vikinek se, akiből ezúttal kitört a dögös díva, bár KERO tanár urat még így sem sikerült meggyőznie. Szerencsére a piros nyíllal megvárta, míg 70%-nál felemelkedett a fal, és azt mondta, inkább figyelmeztetésképp nyomott egy nemet, hogy az eddigi vokalista nő érezze, nem az életéért kell küzdenie - ahogy azt a bevezető kisfilmben hallottuk -, hanem az életéről kell vallania.

Mindössze 35%-ot ért el Heiser Ádám, a zsűritagok csak 14 százalékkal emelték az eredményét, mert KERO és Pásztor Anna nemet mondott a "farkasemberre". "Van akarat és tehetség, de még nem kelt ki a magból" - mondta a tanár úr, az énekesnő pedig azt tette szóvá, hogy csak koncokat kapunk mindabból, ami az énekesben rejlik. Ugyanezt, vagyis a belülről fakadó ösztönösséget hiányolták Udvarias Annánál, aki túlságosan is fegyelmezetten, túlzottan tudatosan énekelt, és ez az ő esetében csak 67%-nyi igen szavazatra volt elegendő, a fal megemelésére már nem.

Négy igen szavazatot gyűjtött a zsűritől Ádám Krisztián, a közönség pedig hozzátette a maga igenjeit, így a szinte kölyök, mégis hamarosan kétszeres apukává váló versenyző 72%-kal megemelte a falat, de mindegyik zsűritag azt mondta, a mostani teljesítmény legközelebb már szinte biztos, hogy nem lesz elég. Nem úgy Czibi Norbinál, aki a másik nagy kedvenc volt a show eddigi részeiben, és most is 85%-ot ért el, amivel az est abszolút győztesévé vált. Nem sokkal maradt le mögötte az utána következő Palmer Izsák sem, aki 80%-ra tornázta fel a "kék" szavazatokat, a zsűri egyhangúan a természetességét dicsérte.

Eddig az apjuk segített a felkészülésben, most azonban őt hazaküldték az énektanárok, mondván, innen kezdve bízza a gyerekeit profikra, de a jelek szerint valahol mégis hiba csúszott a számításba - hogy kinek a készülékében, azon persze sokáig lehetne vitatkozni -, csak az a biztos, hogy Sárközi Lili és Józsi mindössze 40%-ot tudott gyűjteni az igen szavazatokból, így ők is a veszélyzónába kerültek. A zsűri szerint egyébként nincs nagy baj velük, egyszerűen csak nagyon gyerekek még, és sokat kell érniük, hogy befuthassanak.

"A fal neve ezentúl Gondi Helén lesz, és nem azt, hanem téged kell felemelni!" - dicsérte az utolsó versenyzőt Pásztor Anna, miután megemelkedett a fal és a szavazatok még utána sem álltak meg egészen 84%-ig. Ezután jelentette be a két műsorvezető, hogy annyira fontos számukra a közönség véleménye, hogy a párbajadásokban kiesett 12 versenyző közül a nézők szavazatai alapján az öt legjobbat visszahívják és egyvalaki a jövő héttől visszakerül a versenybe, így érdemes a kiesett kedvencekre szavazni, ehhez ráadásul most még okostelefon sem kell, így minden internetező előtt nyitott a lehetőség.

Végül a párbajjal zárult az est, amelyben Heiser Ádám alulmaradt Szén Alexandrával szemben - őt már a nézők sem hozhatják vissza a jövő héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.