Higgadtsága miatt lett gyanús a rendőrfőnök

Túl nyugodt volt: szándékosan lőhette meg a rendőr a feleségét?

A központba befutó hívás szerint véletlen baleset történt, ám a rendőrfőnök feltűnően higgadtan magyarázta a feleségét ért lövés következményeit, miközben az asszony a háttérben sírt.

2015.01.03 08:02ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden (Képünk illusztráció!)

William McCollom véletlen balesetnek állította be, de több mint gyanús volt a segélyhívása, ezért a Georgiai Nyomozó Iroda vizsgálatot indított, hogy kiderítse, valójában milyen szerepe volt a felesége meglövésében a rendőrfőnöknek, akit ideiglenesen felfüggesztettek a hivatalából. A Peachtree Cityben vezető pozíciót betöltő egyenruhás újév hajnalán sebesítette meg a nejét, reggel 4:17-kor hívta fel a segélyközpontot, hogy bejelentse az állítólagos balesetet.

Miközben a diszpécserrel beszélt, a felvételen az is hallható, hogy megkárdezte a háttérben nyöszörgő és síró feleségétől, hogy "Jól vagy, kedves? Tudom, hogy nincs minden rendben, de úgy értem, még mindig lélegzel?" Aztán elmondta, hogy a pisztolya az ágyban volt, de amikor ki akarta tenni oldalra, akkor véletlenül elsült. A felesége ekkor már aludt - tette hozzá. "Ön Peachtree City rendőrkapitánya?" - kérdezett vissza a diszpécser, amikor McCollom bemutatkozott, ő pedig erre azt felelte: "igen, sajnos, igen".

A diszpécser ekkor megkérte, írja le a felesége sérüléseit, a férfi pedig teljesen nyugodt hangon elkezdte sorolni, hogy több mint valószínű a belső sérülés, miután két lövés érte, egy a hátán, egy pedig az oldalán. A rendőrség későbbi hivatalos közlése szerint mindazonáltal csak egyszer érte lövés az asszonyt - számolt be a NY Daily News.

"Légzési nehézségei vannak" - sorolta tovább a csöppet sem aggódó férj, és mintha csak valami betanult leckét mondana fel, még megkérdezte: "hogy a fenébe történhetett ez meg?" Az 58 éves Margaret McCollomot egy atlantai kórházba szállították, ahol jelenleg is kritikus, de stabil állapotban kezelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.