Szerencsésen végződött a véletlen baleset

Nyakon lőtte a nejét, ezzel mentette meg az életét

Lúdvadászatra indult volna a 77 éves férfi, de ahogy kivette a szekrényből a puskát, a megtöltött fegyver elsült és a lövedék az asszony nyakát találta el. Különös módon épp ez mentette meg az életét.

2014.12.29 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Suat Eman

Nyakon lőtte a férj a feleségét, és az orvosok szerint ezzel szinte biztosan megmentette az életét. Nem, nem beszélnek félre, és ez nem is a túl korán elkezdődött szilveszteri pezsgőzés eredménye. A 75 éves nőnél valójában azért fedeztek fel egy addig nem diagnosztizált szívproblémát, mert a lövés miatt kórházba került.

A 77 éves Boyd Ross és neje a fiuk York Township-i otthonában voltak, amikor az idős férfi a házhoz tartozó tó körül szálldosó libákra akart ráijeszteni egy puskával, ami madárlövedékkel volt töltve. Ám amikor ki akarta venni a szekrényből, a fegyver elsült, és a szekrény falán keresztül a töltény annak a széknek a támlájához csapódott, ahol a 75 éves Charlene Ross ült, és a lövedék egyik szilánkja az asszony nyakánál állapodott meg.

A csaknem 10 centis seb miatt az asszonyt az Akron városi kórházba szállították, ahol az általános állapotfelmérő vizsgálatok közben kiderült, hogy Charlene szívritmuszavarban szenved. Korábban azért nem vették észre, mert a nő évek óta nem járt orvosnál - adta hírül a Daily Mirror. "Apám mindig mondta, hogy anya nem érzi jól magát, erre kiderült, hogy aritmiás zavarai voltak" - magyarázta a fiuk, Steve.

A diagnózis alapján az asszonynak rögtön pacemakert ültettek be, Steve szerint utána az anyja azonnal felpattant és "már szaladt is körbe". "Ha ez a baleset nem történt volna meg, anyám bármikor meghalhatott volna. Utálom a közhelyeket, de ez egy karácsonyi csoda volt" - mondta a férfi. A rendőrség egyébként a lövést balesetként kezeli, így nem indítottak eljárást Boyd ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.