Csak a lepottyanó cipőre figyelt fel

Életet mentett a hős utcaseprő: a másodikról zuhant ki az óvodás

Hősként ünnepelnek egy török utcaseprőt, aki megmentette egy második emeletről kizuhanó kislány életét: gyors reflexeinek köszönhetően sikerült elkapni a gyermeket.

2014.12.03 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Előbb egy halk puffanást hallott, aztán megmentette a biztos haláltól a négyéves kislányt - most hősként ünneplik a török utcaseprőt az ország észak-nyugati részén fekvő Cumhuriyet városban. A 37 éves Deniz Sukru az eset után elmesélte, hogy épp a járdát söpörte, amikor meghallotta, hogy valami leesett a földre. "Odanéztem és láttam, hogy egy gyermekcipő az, aztán felnéztem és egy másodperccel később egy másik is leesett a másodikról. Akkor vettem észre, hogy a magasban egy gyerek játszik az ablakpárkányon. Nem tudtam elhinni és ösztönösen mozdultam az ablak felé" - mondta.

"Kilógott a lába az ablakon, amikor a cipő leesett, és ahogy elindult visszafelé mászni a házba, megcsúszott és leesett. Nem tehettem mást, mint megakadályozzam, hogy a járdára essen, és csak megfogtam a lehető legjobban, ahogy tudtam. Elég jó kondiban vagyok, de azért így is jókorát estünk, amikor megütött" - idézte az utcaseprőt az Austrian Times című osztrák hírportál. Miután elkapta a négyéves Ecrin Esent, a kislány csak sírt, a járókelők pedig azonnal a rendőröket és a mentőket hívták, a gyermeket rögtön a kórházba vitték.

"Nem igazán tudtam elhinni, ami történt, ezért fogtam a seprűmet, ahol elhajítottam, és folytattam a takarítást. Az egyik vállam megsérült, de amúgy rendben vagyok. És bízom benne, hogy a kislány is felépül" - magyarázta Sukru. A gyermek állapotáról az orvosok elmondták, hogy súlyos, de optimisták és bíznak benne, hogy átvészeli és felépül. Jelenleg a szülei folyamatosan az ágya mellett vannak és ők is megerősítették, hogy bár valóban alaposan összetörte magát a gyermek, a kérdésekre tudott válaszolni, így remélik, tényleg felépül a majdnem végzetes baleset után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.