Órák óta nem evett a 3 hetes csecsemő

Éhen halt az újszülött, miközben szülei az étteremben lakomáztak

Mindössze 22 napig élt a kisbaba, de ezalatt is csak rosszban volt része: a boncolás alapján éhen halt. A kislány már három órája nem élt, mire a szülei a nagy zabálás végén észrevették.

2014.12.31 22:00ma.hu

Szülei vígan tömték magukba a jobbnál jobb falatokat egy floridai étteremben, a 22 napos újszülött pedig közben szép csendesen éhen halt - ezt állapította meg az igazságügyi boncolás, amely szerint nemcsak az utolsó 6-7 órában nem kapott enni a Betsey Kee Stephens névre keresztelt csöppség, hanem testsúlya a fele volt a korának megfelelőnek, ráadásul teljesen ki volt száradva. A 23 éves Ruby Stephenset és 48 éves párját, Roy Stephenset a hatóságok elsőfokú gyilkosság vádjával tartóztatták le kedden - közölte a Daily Mail.

A páros a babával együtt december 23-án indult el indianai otthonukból a floridai rokonokhoz, és útközben megálltak egy étteremnél, hogy csillapítsák az éhségüket. A kisbabára azonban egyikük sem gondolt, és három órával később már csak azt tudta felfedezni a nő, hogy Betsey nem reagál semmire. A kicsit a kórházban nyilvánították halottá. "Rettenetesen szenvedett az a 22 nap alatt, amíg élt" - jegyezte meg Mike Link, a Lakelandi Rendőrség helyettes vezetője a sajtótájékoztatón, amelyen fotókat is bemutattak a kicsiről, de felhívta a figyelmet, hogy megrázó látványra lehet számítani.

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

"Amikor megláttam a fotókat, nagyon megrázott, mert harminc év alatt még nem láttam ilyesmit" - mondta el később egy tampai tévécsatornának nyilatkozva. A baba anyja azt mondta, hogy amikor megérkeztek a floridai Comfort Inn hotelbe, ellenőrizte a kislány lábait és betakarta, mert kissé hidegnek érezte. Aztán elmentek a rokonokkal együtt a Golden Corral nevű étterembe. Betsey egy autós babahordozóban feküdt, Ruby este 6 körül akarta őt kivenni onnan, ekkor fedezte fel, hogy semmilyen reakció nem tapasztalható és a teste teljesen hideg.

Amikor Betsey három héttel korábban megszületett, súlya akkor sem volt túl nagy, mindössze 2700 grammot nyomott, de aztán ahelyett, hogy gyarapodott volna - ahogy annak normálisan történnie kellett volna -, a halálakor már csak 1860 gramm volt. A születési súlyából kiindulva mostanra már közel 4 kilósnak kellett volna lennie - jegyezte meg a kórboncnok.

Az anyja azt állította, hogy mindig nagyon figyelt rá, hogy 2-3 óránként etesse a csöppséget, bár amikor szembesítették a boncolás adataival, akkor beismerte, hogy a hosszúra nyúlt utazás alatt "valószínűleg tényleg nem etette meg a nap nagy részében", és az autópálya forgalmára hivatkozott, ami nem tette lehetővé, hogy megálljanak. Később az is kiderült, hogy a baba már előzőleg is egészségügyi problémák jeleit mutatta, de Ruby nem vitte el őt a december 18-án esedékes orvosi ellenőrzésre, ahol többek közt a floridai út előtt a súlyát is ellenőrizték volna.

Roy Stephens egyébként nem a biológiai apja volt a kicsinek, és a nyilvánvaló hűtlenség is közrejátszhatott abban, hogy egyáltalán nem vett tudomást a megszületett kicsiről. A párnak van egy 1 éves kisfia és egy 2 éves lánya is, akik szintén velük együtt utaztak karácsony előtt - ők egészségesnek tűnnek, de jelenleg védőőrizetbe helyezték őket, míg a szülők elleni nyomozás lezárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.