Már boncolni sem lehetett...

Másfél hétig bomladozott az újszülött teste a szatyorban

A halottkém szerint legalább 11 napja rakhatták egy nejlonszatyorba az újszülött holttestét, amit egy kutyasétáltató talált meg. Az ismeretlen anya azt írta: iszlám szokások szerint temessék el.

2014.11.14 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Legalább 11 napja heverhetett az út szélén a bevásárlószatyorba tett csecsemőholttest, mire egy kutyasétáltató véletlenül rátalált, a nejlonra pedig valaki - vélhetően a baba anyja - annyit írt: "kérem, kérem, temessék el az iszlám szertartás szerint, kérem". Az angliai Lostockban a nyomozók az ott működő hipermarketben is vizsgálódnak, mivel egy tescós szatyorban fedezték fel a holttestet és most azt remélik, a kiterjedt Clubcard-hálózatnak köszönhetően valamilyen nyomra akadnak. Az áruház külső biztonsági kameráinak felvételeit is ellenőrizték, ám azokon csak egy ázsiai nő látható a közelben, a baba feltételezett anyja vagy apja nem.

A rendőrség az Alia nevet adta a kislánynak, ami annyit jelent: "gyönyörű". "Elszomorít, hogy nem virágozhatott ki egy gyönyörű, fiatal hölggyé ez a kislány" - fogalmazta meg Alan Walsh halottkém. A halál okát egyelőre nem sikerült kideríteni, mert a tetem már annyira rossz állapotban volt a megtalálásakor, hogy lehetetlen volt boncolni - most különleges eljárásokkal vizsgálják a testet és így próbálnak bizonyítékokat találni. Az áruházlánctól szerzett információk mellett vizsgálják a környékbeli buszjáratokat is és természetesen DNS-mintát is vettek a szatyorról.

A szülők kilétének kiderítéséig arra sem lehet egyértelmű magyarázatot kapni, hogy ha esetleg a baba már halva született, miért nem temették el maguk a szülők - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.