"Versenyt futottunk az idővel"

Vécécsőből mentették ki a lehúzott újszülöttet

Igazi versenyfutás volt az idővel - mondta a mentőcsapat egyik résztvevője, miután sikerült kiszabadítaniuk a nem sokkal korábban világra jött újszülöttet a lefolyócsőből, ahová anyja dobta.

2014.12.09 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Anyja nem sok esélyt adott neki, de a mentőknek sikerült időben kiszabadítaniuk az újszülöttet, akit a nő a vécén húzott le közvetlenül a szülés után. A kínai Xiaoxiao városban az erőteljes gyermeksírásra figyelt fel valaki, ezért hívta ki a mentőket, akik a tűzoltóság segítségével kezdtek a baba megmentéséhez. A csöppséget a hátán fekve találták meg, egy vízzel teli kisebb mélyedésben.

"Igazi versenyfutás volt az idővel, mert ha valaki bármelyik emeleten újra lehúzza a vécét, vagy esetleg a baba megfordult volna és az arca a mocskos lébe ér, megfulladhatott volna" - mondta Li Zhi tűzoltó. "Nem akartuk eltörni a csövet, mert attól féltünk, hogy fájdalmat okozunk vele, vagy akár meg is ölhettük volna a gyermeket. Így különféle eszközök kombinációját kellett használnunk ahhoz, hogy megkönnyítsük az útját a nyílás felé és úgy húzzuk ki őt."

A babának még jókora darab köldökzsinór lógott a hasáról, amit szemmel láthatóan nagyon ügyetlenül vágott el az anyja. A nőt egyelőre nem találják a hatóságok, a babáról azonban elmondták, hogy jó egészségben van. "Meglepő módon sértetlenül vészelte át a helyzetet. Nem emlékszem hasonló esetre, amikor egy újszülött túlélte volna, hogy lehúzták a vécén" - mondta Li Zhiping, a kisfiút ellátó orvosok egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.