Le kellett szedálni az őrült nőt

Kis híján megette az újszülöttjét az elmebeteg anya

Csak egy erős nyugtatóinjekcióval tudták megállítani az orvosok az elborult agyú nőt, aki a kórházban rátámadt a 3 napos kisbabájára és meg akarta enni őt - előzőleg semmi nem utalt az elmebajra.

2014.12.05 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Ha nem lép a szobába épp akkor a nővér, talán tragédiával is végződhetett volna a friss anya elméjének megbomlása, aki három nappal korábban hozta a világra a gyermekét. Az asszonyt a dél-kínai Shenzhen városban találták meg, az utcán törtek rá a szülési fájdalmak, de sikerült még időben a kórházba juttatni. A szülés után a gyermekével együtt egy kórterembe fektették, közben pedig megpróbálták felvenni a kapcsolatot a családjával.

Eleinte semmi nem utalt a közelgő bajra, de amikor a harmadik napon Liu Tianlun nővér belépett a szobába, döbbenten látta, hogy a fiatal anya a fia karját harapdálja. A nővér azonnal segítségért kiáltott, majd megpróbálta elvenni a nőtől a kisbabát, de erre az anya még erősebben szorította a picit és nemcsak hogy nem volt hajlandó elengedni, de még inkább harapta a karját.

"Rettenetesen sokkoló volt, a baba karja súlyosan megsérült, és nemcsak mély sérüléseket szenvedett, hanem rengeteg véraláfutás is keletkezett a harapások következtében. Szerencsére az orvosoknak sikerült valamit a nő fogai közé nyomni, hogy megállítsák az újabb harapást és aztán kipeckelték az állkapcsát. Ezt követően a nő kapott egy nyugtatót, a babát pedig átvitték egy biztonságos helyre" - közölte a kórház szóvivője.

A rendőrség nyilvánosságra hozta a 24 éves nő személyazonosságát. A közlemény szerint Li Zhenghua terhességéről tudott a család, de az anyja kidobta őt az utcára, miután állítólag Li "furcsán kezdett viselkedni". Arról azonban sem a várandós nő, sem a család többi tagja nem értesített senkit, hogy egy baba érkezése várható és lehet, hogy Linek segítségre lesz szüksége. Amikor rátaláltak vajúdás közben az utcán, már hetek óta ott élhetett, és a szülési fájdalmak is jó ideje megkezdődhettek.

A kórház orvosai most megpróbálják kivizsgálni, mi késztethette kannibalizmusra a nőt, a gyermek sorsa viszont egyelőre bizonytalan, mert bár ismert az apa személye is, a jelek szerint esze ágában sincs elfogadni és felnevelni a gyermekét - számolt be az Austrian Times című hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.