Nem mindenki örül a visszatekintésnek

Csúnyán melléfogott a Facebook: milyen is volt a 2014-es év?

A Facebook szerint 2014 nagyszerű év volt - de lehet, hogy mégse? Egy gyászoló apának semmiképp, pedig az ő képei is azzal kezdődtek, hogy ez egy remek év volt.

2014.12.29 22:00ma.hu
Tényleg nagyszerű volt?! (Fotó: Facebook)

"Nagyszerű év volt! Örülök, hogy te is a része voltál" Így szól a szlogen, ami a Facebook legújabb húzását hivatott dicsérni, csakhogy a posztjainkból összeállított gyűjtemény nem mindenkiben idéz kellemes emlékeket, sőt, épp ellenkezőleg. Persze olyan is van, akinek pusztán kínos szembesülnie azzal, hogy egy év alatt mi mindent kürtölt világgá, amit talán nem kellett volna, de ezúttal a közösségi oldal a lelkes szlogennel sokaknál túllőtt a célon - mert vannak, akiknek ez az év aligha mondható nagyszerűnek.

Mint például annak az apának, aki idén veszítette el a hatéves lányát: Rebecca agydaganat miatt halt meg. A webdesignerként és íróként dolgozó Eric Meyer ezért az év boldog eseményei helyett azzal szembesült, hogy váratlanul megjelent előtte a kislány fotója, egy olyan pillanatban, amikor nemcsak nem számított rá, de nem volt felkészülve sem. "Az alkalmazás szenzációs dolog egy csomó embernek, de ebben az esetben egyértelműen bánatot szerzett öröm helyett" - ismerte el Jonathan Gheller, a Facebook egyik alkalmazottja.

A férfi egy blogbejegyzésben írta meg, hogy mekkora fájdalmat okozott neki Rebecca látványa. "Megmutatni Rebecca arcát és azt írni, hogy íme, ezek voltak a te éved legnagyszerűbb pillanatai, az megrendítő" - olvasható a honlapján. A Facebook bocsánatot kért és azzal magyarázta a melléfogást, hogy az összeállítást egy automatikus kód alapján generálják, a tartalmakat nem tudják ellenőrizni, hogy mi kerül be az albumba.

Az pedig egyáltalán nem meglepő, hogy nem Meyer az egyetlen, aki nem fogadta kitörő örömmel a "nagyszerű évre" való visszatekintést: sokan voltak, akik szintén a Facebookon osztották meg valamely szerettük elvesztését, aki így óhatatlanul is "visszaköszönt" a képernyőről, de olyan is akadt, akinek egy házikedvence halálát vagy egy szerelmi csalódást idézett fel az összeállítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.