Dislike

Zuckerberg: nem lesz "nem tetszik" gomb a Facebookon

A közösségi oldal fejlesztői keresik a módját annak, hogy a felhasználók a "szomorú pillanatokkal" kapcsolatos érzéseiket is kifejezhessék.

2014.12.14 10:52ma.hu

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója egy, a cég Menlo Park-i főhadiszállásán rendezett beszélgetés során cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint egy új "nem tetszik" gomb bevezetését tervezik. Mint mondta, ennek ellenére munkatársaival együtt keresik a módját annak, hogy lehetővé tegyék a felhasználók számára az "élet szomorú pillanataival kapcsolatos" érzéseik kifejezését.

Zuckerberg sietett leszögezni: tudja, hogy sokan kellemetlennek érzik az olyan eseményekkel kapcsolatos bejegyzések lájkolását, mint egy szakítás, betegség vagy haláleset. „Ki kell találnunk, hogyan oldjuk meg ezt a problémát” – húzta alá.

A felhasználók naponta több mint 4,5 milliárd lájkot osztanak ki közösségi oldalon. A „tetszik” gombot a „megosztás” gombbal 2009-ben mutatták be – mindkettő jelentősen növeli az oldal forgalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.