Gyász

Meghalt a legöregebb Facebook-felhasználó

A 114 éves asszony kénytelen volt hazudni a koráról, amikor regisztrált a közösségi oldalra.

2014.12.27 09:00ma.hu

Meghalt a Facebook legöregebb felhasználója. A 114 éves Anna Stoehr októberben került be a hírekbe - még pedig azzal, hogy túl koros volt a közösségi oldalhoz. Nem volt könnyű belépnie az oldalra, mivel a legkorábbi születési év, amit a felhasználók megadhatnak a regisztrációnál 1905, ő viszont öt évvel korábban, 1900-ban született. Így kénytelen volt 99 évesnek hazudni magát, hogy használhassa a szolgáltatást.

Fotó: Alyssa L. Miller/Flickr

Az asszony 85 éves fia unszolására tanult meg internetezni. Végül egy saját iPadet is kapott, utolsó napjaiban is ezen keresztül tartott a kapcsolatot a világgal. Stoehr volt Minnesota állam legidősebb és az Egyesült Államok hetedik legidősebb lakója. Vasárnap este, csendes álmában érte a halál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.