Figyelmeztet a rendőrség

Bankkártya-adatokat csalnak ki ismeretlenek a Facebookon

Szerdán jelent meg a közösségi oldalon egy hirdetés, amely otthon végezhető munkáért akár napi 257 amerikai dolláros keresetet ígér...

2014.11.26 19:03MTI

Otthon végezhető munkára jelentkezéssel bankkártya-adatokat csalnak ki ismeretlenek az egyik közösségi portálon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán. Az MTI információi szerint a felhívás a Facebookon jelent meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán jelent meg a közösségi oldalon egy hirdetés, amely otthon végezhető munkáért akár napi 257 amerikai dolláros keresetet ígér. A jelentkezés során egy olyan weboldalra irányítják el az érdeklődőket, ahol a bankkártya számát, lejárati idejét és biztonsági kódját is meg kell adni, ezekkel az adatokkal pedig visszaélnek.

A rendőrség azt kérte, hogy személyes adatokat, valamint bankkártyaadatokat ne adjanak meg a felhívásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.