Három embert tiltottak ki a könyvtárból

Nem léphetnek a könyvtárba, mert túl büdösek

Három olvasóra annyi panasz érkezett a többi könyvtárlátogatótól, hogy borzasztó rosszak a higiéniás szokásaik, hogy végül nem maradt más megoldás, mint kitiltani őket.

2014.12.30 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Három látogatót kitiltottak Európa legnagyobb nyilvános könyvtárából, az indok az volt, hogy túl büdösek. A Birminghami Könyvtár 189 millió fontot érő gyűjteményét a kitiltottak "személyes higiéniai problémák" miatt kénytelenek ezentúl nélkülözni, bár a brit Daily Mirror beszámolója arra már nem tért ki, hogy változhat-e a hivatalnokok szigora abban az esetben, ha az érintettek közelebbi kapcsolatba kerülnek a szappannal és az egyéb tisztálkodószerekkel.

De nemcsak az ő számukra vált tiltott területté a könyvtár: további két személyt szeméremsértés miatt tessékeltek ki, hárman pedig azért nem mehetnek ezentúl be, mert agresszívan viselkedtek a személyzettel. A statisztikák szerint a Birminghamben működő könyvtárak dolgozói összesen 46 fizikai vagy verbális támadás áldozatává váltak az utóbbi időben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.